Subaru Forester e-BOXER. Ανανεώθηκε

Από το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησε, το Forester υπήρξε δημοφιλής επιλογή, καθιερώνοντας μια σχέση εμπιστοσύνης βασισμένη σε ένα ασφαλές, διασκεδαστικό και αξιόπιστο σύνολο. Η τελευταία γενιά Forester παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση στα εξής σημεία: νέες λειτουργίες ασφαλείας, περισσότερες δυνατότητες, βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και νέα χαρακτηριστικά άνεσης. Ασφαλέστερο από ποτέ το 2022MY Forester έχει στον βασικό του εξοπλισμό νέες τεχνολογίες ασφαλείας του EyeSight Driver Assist.  Το βελτιωμένο EyeSight διαθέτει ευρύτερο οπτικό πεδίο – σχεδόν διπλάσιο – με 11 λειτουργίες ασφαλείας. Το 2022ΜΥ Forester πατάει στη Subaru Global Platform (SGP) που προσφέρει ανώτερο έλεγχο και σταθερότητα, βελτιωμένη απόδοση αποφυγής κινδύνου, ακόμα πιο γρήγορη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και εξαιρετικά χαμηλούς κραδασμούς.  Το Forester συνεχίζει την παράδοση ενός μοντέλου που προσφέρει διαδρομές σαν «λιμουζίνα» αλλά διαθέτει τον χειρισμό και την ικανότητα ενός SUV.

Η συμμετρική μόνιμη τετρακίνηση (S-AWD), σήμα κατατεθέν των οχημάτων της Subaru, παρέχει σιγουριά και ικανότητες κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ η Ενεργή Κατανομή Ροπής προσφέρει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και επιδόσεις στις στροφές. Ο 2-λιτρος κινητήρας DI BOXER συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέσα και κατά μήκος του συστήματος CVT Lineartronic, πετυχαίνοντας πιο ομαλή, 30% πιο γραμμική επιτάχυνση με απόκριση και ροπή υψηλής απόκρισης.  Ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος και της μπαταρίας, μπορεί να οδηγεί πλήρως ηλεκτρικά για αποστάσεις που κυμαίνονται έως περίπου 1,6 km και να φτάσει σε ταχύτητες έως και 40 km/h. Στις μεσαίες ταχύτητες, η ισχύς που συνδυάζεται τόσο από τον κινητήρα όσο και από τον ηλεκτροκινητήρα δίνει γραμμική απόκριση, επιτάχυνση με βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, ενώ στις υψηλές ταχύτητες ο 2λιτρος κινητήρας DI BOXER κινεί το όχημα ενώ επαναφορτίζει την μπαταρία.

Το σύστημα SI-DRIVE της Subaru προσφέρει στον οδηγό επιλογές διαχείρισης της απόδοσης του αυτοκινήτου διαλέγοντας μία από τις “Intelligent” (“I”) και “Sport” (“S”) λειτουργίες. Νέο στο MY2022 Forester είναι το e-Active Shift Control που ενεργοποιείται αυτόματα όταν βρίσκεται στη λειτουργία «S» του SI-DRIVE για πιο ευέλικτη και γρήγορη οδήγηση, ειδικά σε δρόμους με στροφές. Με 22 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, είναι κατάλληλο για περιπέτειες off-road, ενώ το X-Mode διπλής λειτουργίας (λειτουργίες “Snow/Dirt” και “Deep snow/ Mud”) προσφέρει τώρα βελτιωμένες λειτουργίες, κατάλληλες για ποικίλες καιρικές και οδικές συνθήκες. Επίσης προστέθηκε μια λειτουργία ελέγχου που αποκαθιστά το X-Mode, με δυνατότητα αυτόματης επανασύνδεσης μόλις η ταχύτητα του οχήματος πέσει στα 35 km/h ή λιγότερο, επιτρέποντας στους οδηγούς να συγκεντρωθούν περισσότερο στην οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να χειριστούν ξανά το διακόπτη.

Ακόμα πιο ευρύχωρο από ποτέ διαθέτει άνετη καμπίνα υψηλής ποιότητας και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (509 λίτρα) χάρη στη συμπαγή μπαταρία που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στον διαθέσιμο χώρο (με το πίσω κάθισμα ανυψωμένο). Ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ φτάνει στα 1.779 λίτρα με τα καθίσματα κατεβασμένα, ενώ προσφέρει χώρο φόρτωσης μήκους έως και 1,98 μέτρων. Το 2022MY Forester κάνει το ντεμπούτο του με ένα πιο στιβαρό στυλ που βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία «DYNAMIC X SOLID», με επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, μάσκα, προβολείς και καλύμματα προβολέων ομίχλης. Το 2022MY Forester διατίθεται με οθόνη πλοήγησης 8 ιντσών και διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα infotainment συμβατό με Apple CarPlay και Android AutoTM. Οι τιμές του ανανεωμένου Forester ξεκινούν από τα 39990 Ευρώ.

Prev Post Porsche Hoonipigasus. Ένα ροζ τέρας 1.400 ίππων για το Pikes Peak.
Next Post Η ιστορία του Ford Mondeo συνεχίζεται στην Κίνα…
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook