Η Subaru επιστρέφει στα rallies*

Η Subaru επιστρέφει στα rallies*

Το γνώριμο θέαμα ενός μπλε Subaru με χρυσές ζάντες, την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος και τις πλειάδες στα πλαϊνά επιστρέφει στα rallies αλλά υπάρχει ένας αστερίσκος ο οποίος αφορά στο γεγονός ότι η αγωνιστική προσπάθεια είναι της Subaru Motorsports USA και ότι το WRX που προετοιμάστηκε από την Vermont SportsCar θα λάβει μέρος στο American Rally Association στην άλλη όχθη του Ατλαντικού!

Σε κάθε περίπτωση, το αγωνιστικό έχει εξελιχθεί ώστε να πληροί τους κανονισμούς της Open AWD κατηγορίας και αυτό σημαίνει ότι εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο boxer βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος χάρη σε έναν restrictor 33 χιλιοστών, παράγει 320 ίππους και 515 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με ένα 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο που στέλνει την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Σύμφωνα με την εταιρία, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα ενώ το νέο bodykit φροντίζει τόσο για την παραγωγή downforce όσο και για τον βέλτιστο έλεγχο της ροής του αέρα από και προς τα μηχανικά εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ψύξη.

Κατά τα άλλα, η Subaru USA φρόντισε ώστε η Vermont SportsCar να έχει στη διάθεση της το πρώτο WRX που κατασκευάστηκε ώστε να προχωρήσει με την δημιουργία του αγωνιστικού. Σύμφωνα με την εταιρία, χρειάστηκαν 18 μήνες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την δοκιμή του νέου αγωνιστικού και όλα ξεκίνησαν με το “δέσιμο” του αμαξώματος και την τοποθέτηση ενός πλήρους roll cage. Ένα ρεζερβουάρ 82 λίτρων κατασκευασμένο από Kevlar αντικαθιστά το εργοστασιακό ντεπόζιτο ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς, το ελάχιστο βάρος του Subaru WRX που θα βουτήξει στο χώμα και τις λάσπες δεν υπερβαίνει τα 1.315 κιλά! Όσο για τους ανθρώπους που θα βρίσκεται στα χειριστήρια; Δεν είναι άλλοι από τον γνωστό… τρελό, Travis Pastrana και τον δις πρωταθλητή του πρωταθλήματος ARA, Brandon Semenuk. Τι ωραία που θα ήταν να επέστρεφε η Subaru και στο WRC…

Prev Post Το Fisker Ronin είναι ένα ανοιχτό GT 1.000 ίππων!
Next Post BMW – Στις 2 Σεπτεμβρίου νέο πρωτότυπο της “Neue Klasse”!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook