Στις 24 Νοεμβρίου η νέα Porsche Panamera!

Στις 24 Νοεμβρίου η νέα Porsche Panamera!

Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι κατασκευαστές δοκιμάζουν τα νέα μοντέλα τους σε ολόκληρο τον κόσμο πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά. Έτσι έγινε και με τη νέα γενιά της Porsche Panamera. Στις Η.Π.Α. δοκιμάστηκε η απόδοση του κινητήριου συνόλου σε υψηλά υψόμετρα και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου αλλά και η απόδοση του συστήματος ψύξης και του συστήματος κλιματισμού σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών. Στην Σκανδιναβία η Panamera οδηγήθηκε σε συνθήκες ακραίου ψύχους ενώ στη Ν. Αφρική δοκιμάστηκε η ανάρτηση σε δύσκολους δρόμους. Στην Ασία από την άλλη, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και οι ατελείωτες ώρες σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση των μεγαλουπόλεων παρουσίασαν τις δικές τους προκλήσεις.

Τώρα, η Porsche Panamera… κάνει διακοπές στην πανέμορφη Βαρκελώνη. Την ισπανική πόλη και τα περίχωρα της επέλεξε η γερμανική μάρκα για τα τελευταία tests του sports sedan πριν αυτό παρουσιαστεί επίσημα στις 24 Νοεμβρίου και φυσικά, λανσαριστεί στην αγορά λίγο αργότερα, πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους. Στο επίκεντρο της εξέλιξης της νέας Panamera είναι η λέξη “εξηλεκτρισμός”. Η 3η γενιά του 4-θυρου sports car θα είναι διαθέσιμη με τέσσερα διαφορετικά E-Hybrid κινητήρια σύνολα, ένα παραπάνω από την απερχόμενη γενιά που προσφέρεται με τρία. Η νέα, plug-in υβριδική έκδοση θα είναι ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων (αλα Cayenne Turbo E-Hybrid) αλλά η Porsche δεν εστιάζει τόσο σε αυτήν, όσο στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι εξηλεκτρισμένες Panamera οδηγήθηκαν έως και 70% περισσότερο χρησιμοποιώντας αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια.

Η βάση όλων των E-Hybrid μοντέλων της νέας Panamera είναι ένας νέος, ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας ο οποίος ενσωματώνεται πλήρως πλέον στην μετάδοση και πιο συγκεκριμένα, στο “κέλυφος” του νέου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Αυτός ο ηλεκτροκινητήρας λοιπόν, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερο βάρος και τον τροφοδοτεί με ενέργεια μία μπαταρία υψηλής τάσης 25.9 kWh η οποία φορτίζει είτε κατά την κίνηση, είτε με έναν φορτιστή 11 kW. Νέα για την Panamera όμως είναι και η αερανάρτηση με ενεργό έλεγχο στα αμορτισέρ και μία ευρεία γκάμα επιπλέον λειτουργιών που η ίδια η εταιρία ισχυρίζεται ότι κάνει την διαφορά από τα πρώτα μέτρα της οδήγησης. Για περισσότερες και πιο λεπτομερείς πληροφορίες, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα πάντως…

Prev Post Η Jeep ανανεώνει το Gladiator
Next Post Volvo – ενσωματώνει Prime Video και YouTube
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook