Στις 2 Αυγούστου το νέο Toyota Land Cruiser

Στις 2 Αυγούστου το νέο Toyota Land Cruiser

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στις 2 Αυγούστου για τη ναυαρχίδα της Toyota καθώς όπως αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρία η νέα γενιά του Land Cruiser θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της την 2η ημέρα του Αυγούστου. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Toyota για πρώτη φορά δίνει στη δημοσιότητα μία σειρά teaser φωτογραφιών οι οποίες παρέχουν μία πρόγευση με έντονα ρετρό διάθεση η οποία, όπως αρμόζει σε μία ναυαρχίδα, συνδυάζεται με άφθονη πολυτέλεια, τεχνολογία και άνεση.

Με την Toyota να μας επιτρέπει ματιές σε λίγα, προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία του νέου Land Cruiser γίνεται σαφές ότι η Toyota χρησιμοποιεί ως έμπνευση για την επερχόμενη γενιά το παρελθόν του εμβληματικού μοντέλου και πιο συγκεκριμένα, την δεκαετία του ’80 και την “60 Series” εκδοχή του Land Cruiser. Φαίνεται από την μικρή αλλά έντονη γρίλια η οποία δεν φιλοξενεί το κλασικό σήμα της ιαπωνικής μάρκας αλλά ολόκληρο το όνομα της, από τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω αλλά και από τις αναλογίες, αρκετά αυστηρές και τετραγωνισμένες που αφήνουν υπαινιγμούς τόσο για το παρελθόν όσο και για τα μηχανικά.

Η Toyota δεν κάνει ακόμα λόγο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Land Cruiser αλλά το προφίλ του μοντέλου θυμίζει πάρα πολύ έντονα το επίσης νέο, Lexus GX και αυτό έχει οδηγήσει τον κόσμο να πιστεύει, όχι άδικα, ότι η ναυαρχίδα της Toyota θα δανειστεί πολλά μέρη από το SUV της Lexus. Για την ιστορία, το Lexus GX είναι ένα SUV με μήκος 5 μέτρων που χρησιμοποιεί την TNGA-F αρχιτεκτονική και κινείται χάρη σε έναν twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3.4 λίτρων και απόδοση 354 ίππων και 650 Nm ροπής.

Ακόμα δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση από την Toyota και η αλήθεια είναι ότι δεν την περιμένουμε νωρίτερα από την πρεμιέρα του νέου Land Cruiser αλλά όλα δείχνουν πως για τον σχεδιασμό της η νέα γενιά θα αντλεί επιρροές από το παρελθόν της οικογένειας και πως για τα μηχανικά της θα χρησιμοποιεί δοκιμασμένες λύσης υψηλής τεχνολογίας από τις… αποθήκες της Toyota. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικές ημέρες ακόμα.

Prev Post Το Kia Sportage γιορτάζει 30 χρόνια ζωής!
Next Post Cupra Dark Rebel – έτοιμο να γίνει πραγματικό
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook