Στις 17 Αυγούστου η σκληροπυρηνική Porsche 911 GT3 RS

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για την πλέον σκληροπυρηνική έκδοση της Porsche 911. Ο κύκλος εξέλιξης της θρυλικής πλέον 911 GT3 RS πλησιάζει στο τέλος του και η Porsche νιώθει αρκετά έτοιμη όχι μόνο για να ανακοινώσει την 17η του Αυγούστου ως την ημέρα πρεμιέρας του νέου sports car αλλά και για να δώσει στη δημοσιότητα μία teaser εικόνα. Η εικόνα δεν αποκαλύπτει κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη γνωρίζαμε. Όπως για παράδειγμα ότι η 911 GT3 RS θα εξοπλίζεται με ένα πολύ επιθετικό bodykit, με πρόσθετα πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, αεραγωγούς στα εμπρός φτερά για την απαγωγή του αέρα που συγκεντρώνεται στους θόλους και “ελαφραίνει” τον εμπρός άξονα και φυσικά, μία τεράστια αεροτομή πίσω που συνεργάζεται με τον διαχύτη για να παράγουν την μέγιστη δυνατή downforce. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως αυτά που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.

Η νέα 911 GT3 RS είναι ακόμα πιο βελτιστοποιημένη για χρήση σε πίστα από τους προκατόχους της. Ο υψηλόστροφος 4-λιτρος, boxer, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας με τα περίπου 500 άλογα έχει αποδειχθεί ιδανικός σε trackdays και club sport διοργανώσεις.

Γι’ αυτό εστιάσαμε κατά κύριο λόγο σε ερωτήματα που αφορούν στην αεροδυναμική και το πλαίσιο κατά την εξέλιξη της νέας 911 GT3 RS.

Δήλωσε ο Andreas Preuninger που είναι το μεγάλο αφεντικό όσον αφορά στις “GT” Porsche, αποκαλύπτοντας ότι ο κινητήρας δεν έχει αλλάξει από την 991 γενιά στην 992, όπως δεν έχει αλλάξει ούτε η ιπποδύναμη του. Οι… αριθμολάγνοι θα απογοητευτούν ελαφρώς αλλά αυτό που έκανε την GT3 RS να ξεχωρίζει δεν ήταν η επίτευξη της υψηλότερης ιπποδύναμης. Ήταν η αίσθηση, ο πιστάδικος χαρακτήρας και η ταχύτητα της εκεί που τελειώνουν οι ευθείες και ξεκινούν οι στροφές και είμαστε σίγουροι ότι σε αυτόν τον τομέα, η νέα Porsche 911 GT3 RS δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους. Υπομονή μέχρι τις 17 Αυγούστου για τις λεπτομέρειες.

Prev Post Νέα Mercedes-Benz GLC – Διαθέσιμη για παραγγελία από 66500 Ευρώ
Next Post Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook