Πρεμιέρα για την Alpha Tauri AT04

Πρεμιέρα για την Alpha Tauri AT04

Η Alpha Tauri είναι μία από τις ομάδες που θέλουν να ξεχάσουν το 2022 καθώς η ανακατάταξη των ομάδων την πρώτη χρονιά των νέων κανονισμών άφησε την Alpha Tauri στην 9η θέση με τους Yuki Tsunoda και Pierre Gasly να ψάχνουν απεγνωσμένα την ταχύτητα και την σταθερότητα που απαιτούνται για να ξεχωρίσεις σε ένα πολύ ανταγωνιστικό midfield. Όπως και η “μητρική” της, Red Bull, έτσι και η Alpha Tauri αποκάλυψε το μονοθέσιο του 2023 στη Νέα Υόρκη αν και σε αντίθεση με την Alfa Romeo που όντως αποκάλυψε ένα νέο μονοθέσιο, η AT04 είναι επί της ουσίας το αγωνιστικό του ’22 με νέα χρώματα.

Το παραδοσιακό μοτίβο με το βαθύ μπλε και το λευκό συνεχίζεται και για τη νέα χρονιά αλλά η ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με το 2022 είναι η προσθήκη της Orlen ως “Principal Partner” με την πολωνική πετρελαϊκή εταιρία να μεταπηδά από την Alfa Romeo στην Alpha Tauri και να φέρνει μαζί της αρκετές κόκκινες πινελιές στο μονοθέσιο. Η άλλη μεγάλη αλλαγή αφορά στην αντικατάσταση του Pierre Gasly, ο οποίος μετακομίζει στην Alpine, με τον Nick de Vries που θα πλαισιώσει τον Yuki Tsunoda που συνεχίζει για 3η χρονιά και θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον νέο ανταγωνισμό, τις υψηλές προσδοκίες των αφεντικών του.

Μιας που αναφερθήκαμε στα αφεντικά του, ο Franz Tost, team principal της Alpha Tauri, προβλέπει ότι το 2023 θα είναι μία πολύ συναρπαστική χρονιά, τόσο όσον αφορά στους 3 μεγάλους που έχουν εκ των πραγμάτων ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στην ταχύτητα των μονοθεσίων τους και την ποιότητα των οδηγών τους, όσο και στη μέση του βαθμολογικού πίνακα όπου περισσότερες ομάδες θα μάχονται για τις ίδιες θέσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Από εδώ και πέρα πάντως, η Alpha Tauri όπως και οι υπόλοιπες ομάδες θα συγκεντρωθούν στο Bahrain για το μοναδικό τριήμερο δοκιμών πριν τη έναρξη της χρονιάς και τότε ίσως έχουμε μία καλύτερη ένδειξη για την δυναμική του grid.

Prev Post Η Nissan εργάζεται, σε παγκόσμια κλίμακα, πάνω στην τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης V2X
Next Post Lancia –  Aποκαλύπτει τη νέα εταιρική της ταυτότητα
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook