Η μοίρα των περισσότερων supercars είναι ίδια. Καταλήγουν στα χέρια ζάμπλουτων συλλεκτών που τα βλέπουν ως επένδυση και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κλεισμένα σε κάποιο αεροστεγές γκαράζ έχοντας διανύσει στην καλύτερη των περιπτώσεων λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα. Ποιος είναι αρκετά τρελός ώστε συνειδητά να αποφασίσει να χάσει χρήματα; Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή όμως, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις και στην περίπτωση της Porsche Carrera GT, αυτό που κερδίζεις είναι ασύγκριτα πιο σημαντικό από τα χρήματα. Ο Victor Gomez, ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Carrera GT σίγουρα μπορεί να επιβεβαιώσει γιατί η συγκεκριμένη Carrera GT που βλέπεις, έχει περάσει πολλά και δεν ήταν εξαρχής όπως τώρα.

Ξεκίνησε τη ζωή της πριν από 20 χρόνια ως ένα τυπικό ασημί παράδειγμα και ο Gomez την χάρηκε, όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος. Σε αντίθεση με κάποια χρόνια πριν που ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να φρεσκάρει το πολύτιμο απόκτημα του όμως, τώρα ο Gomez απευθύνθηκε στην Porsche η οποία όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν προσφέρει το λεγόμενο “Factory Re-Commission” πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που αναπαλαιώνει λίγο ή πολύ παλιά μοντέλα της γερμανικής εταιρίας στην εργοστασιακή τους μορφή. Κάπως έτσι η Porsche Carrera GT πέρασε τις πόρτες του… χειρουργείου και βγήκε πρακτικά ολοκαίνουρια.

Δεν είναι μονάχα η δουλειά που έχει γίνει στο αμάξωμα. Ο Gomez εμπνεύστηκε από την εμβληματική Porsche 917 που κατάκτησε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans το 1970 οπότε η Carrera GT άλλαξε το βαρετό ασημί της και “φόρεσε” το έντονο Indian Red χρώμα με τα λευκά γραφικά που αποτελούν φόρο τιμής στο ιστορικό αγωνιστικό. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο είναι ότι τα λευκά γραφικά δεν είναι αυτοκόλλητα – είναι βαμμένα στο χέρι από τους καλλιτέχνες της Porsche ενώ το look έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω με πινελιές σε γυμνό carbon και μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος. Και επειδή ο Gomez δεν σκοπεύει να σταματήσει να οδηγεί το αυτοκίνητο, η Porsche προστατεύει το αμάξωμα με ένα λεπτό, διαφανές αλλά αποτελεσματικό προστατευτικό φιλμ. Ανάλογη είναι η δουλειά που έχει γίνει και στην καμπίνα. Οτιδήποτε βλέπει το μάτι έχει επενδυθεί με κόκκινη ή μαύρη Alcantara ενώ τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά και το άφλεκτο ύφασμα που αποτελεί δάνειο από την μεταγενέστερη 918 Spyder ολοκληρώνουν την εμφάνιση του εσωτερικού.

Η Porsche δεν σταμάτησε εκεί όμως. Ολόκληρο το αυτοκίνητο αποσυναρμολογήθηκε, καθαρίστηκε και αναπαλαιώθηκε εκ βάθρων. Ότι χρειαζόταν αλλαγή αντικαταστάθηκε και ότι δεν χρειαζόταν φρεσκαρίστηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον ατμοσφαιρικό V10 των 5.7 λίτρων και για όλα τα μηχανικά του αυτοκινήτου είτε μιλάμε για την μετάδοση, είτε για την ανάρτηση, είτε για το σύστημα πέδησης, είτε για το σύστημα πέδησης. Επί της ουσίας μιλάμε για μία ολοκαίνουρια Porsche Carrera GT – ένα πραγματικό παράδειγμα “μηδενικών χιλιομέτρων” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρία και για να το λέει αυτή, τότε έτσι ακριβώς είναι. Ως γνωστόν η Porsche είναι πολύ προσεκτική, μεθοδική και διεξοδική, οπότε η δήλωση αυτή έχει ξεχωριστή βαρύτητα.



