Δεδομένου ότι η τρέχουσα γενιά του Audi Q5 παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το 2016 και ανανεώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν αποτελεί κάποιο άλμα λογικής αν υποθέσουμε ότι η δουλειά πάνω στην επόμενη, την 3η γενιά του γερμανικού SUV έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Απόδειξη το γεγονός ότι με μία φωτογραφία των εντυπωσιακών Matrix LED φωτιστικών σωμάτων, η Audi ουσιαστικά ξεκίνησε την καμπάνια που θα μας οδηγήσει νομοτελειακά στην παρουσίαση του νέου μοντέλου.
Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε κάτι περισσότερο στην διάθεση μας, πέρα από την φωτογραφία που βλέπεις και τις λίγες φορές που ο κατασκοπευτικός φακός απαθανάτισε το μεσαίο, πολυτελές SUV. Λογικό είναι άλλωστε. Δεν έχουμε ούτε καν κάποιο χρονοδιάγραμμα ή έστω μία ημερομηνία που θα θέτει τον ορίζοντα όσον αφορά στην πρεμιέρα της νέας γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου. Αυτό που έχουμε είναι κάποιες βάσιμες υποθέσεις και ευτυχώς ή δυστυχώς, με αυτές θα πορευτούμε μέχρι να μάθουμε ή να δούμε κάτι πιο… ουσιαστικό πέρα από το μέρος του εμπρός φαναριού.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι ο σχεδιασμός του νέου Audi Q5 είναι εξέλιξη της γνωστής σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρίας, διανθισμένος με κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες. Λογικά, θα δοθεί περισσότερη έμφαση στο πλάτος του οχήματος αλλά η χαρακτηριστική τραπεζοειδής γρίλια θα αποτελεί για μία ακόμα φορά το επίκεντρο της μάσκας ενώ οι νέοι προφυλακτήρες και τα ανασχεδιασμένα (και πιθανώς OLED) πίσω φανάρια θα δημιουργούν μία γνώριμη αλλά ταυτόχρονα νέα εικόνα. Όσον αφορά στην καμπίνα, περιμένουμε να δούμε τη νέα τεχνολογία που έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της σε άλλα μοντέλα της εταιρίας – τεχνολογία που θα μπορούσε να πάρει τη μορφή του ψηφιακού ταμπλό του Q6 e-tron με τις 3 διαφορετικές οθόνες, με διαφορετικά διακοσμητικά ενδεχομένως αλλά επί της ουσίας, ίδια. Το μόνο που είναι σίγουρο σε αυτό το σημείο, είναι ότι το νέο Q5 δεν θα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό. Θα προσφέρει μία ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων αλλά ως γνωστόν, η Audi έχει διαχωρίσει τις οικογένειες οχημάτων της και έχει επιλέξει τα μοντέλα με τους ζυγούς αριθμούς για την ηλεκτρική και αυτά με τους μονούς για την (εξηλεκτρισμένη) θερμική. Περισσότερα όπως και να έχει, θα έχουμε στο μέλλον.