Opel Astra – δημιουργεί την επόμενη, επιτυχημένη, σελίδα στη πορεία της Opel

Opel Astra – δημιουργεί την επόμενη, επιτυχημένη, σελίδα στη πορεία της Opel

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν, ένα ή και περισσότερα μοντέλα, τα οποία αποτελούν τις σημαίες τους, το σήμα κατατεθέν το οποίο έρχεται στο μυαλό του καθενός, όταν η συζήτηση έρχεται γύρω από την εκάστοτε εταιρία. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και το Astra για την Opel το οποίο μάλιστα ήρθε ως αντικαταστάτης ενός εξίσου σημαντικού μοντέλου, του Kadett, οπότε η αποστολή του ήταν εξ’αρχής δύσκολη και σημαντική. Μία αποστολή την οποία προφανώς και κατάφερε να φέρει εις πέρας με επιτυχία, καθώς μετά από πέντε γενιές Astra και πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη πορεία του.

Ωστόσο είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της Opel θέλησαν να αλλάξουν τα πάντα στην ολοκαίνουρια γενιά του μοντέλου και να δείξουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ο σκοπός τους ήταν η δημιουργία του καλύτερου Astra που παρουσίασαν ποτέ. Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν και μάλιστα με σχεδόν απόλυτο τρόπο. Από την εξωτερική του σχεδίαση η οποία είναι πιο φρέσκια και πρωτότυπη από ποτέ ξεχωρίζοντας από κάθε άλλο μοντέλο της κατηγορίας του και όχι μόνο. Συνεχίζοντας στο εσωτερικό του, το οποίο εκτός από τη πλήρη ανασχεδίασή του, χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ποιότητα, ικανοποιητικούς χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό.

Η σύγχρονη καμπίνα του χαρακτηρίζεται από το πλήρως ψηφιακό ταμπλό με την ονομασία Pure Panel, αφήνοντας στο παρελθόν του μοντέλου τους κλασικούς αναλογικούς δείκτες. Το Pure Panel διαθέτει πίσω από μία ενιαία κρυστάλλινη επιφάνεια δύο οθόνες των 10 ιντσών, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσοχής στη λεπτομέρεια, είναι το γεγονός πως διαφορετικά άτομα – χρήστες του αυτοκινήτου μπορούν να ενεργοποιούν τις προσωπικές ρυθμίσεις τους μέσω της οθόνης αφής, καθώς οι σχεδιαστές της Opel δημιούργησαν avatar για διαφορετικούς χαρακτήρες.  

Φυσικά υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που δείχνουν στη πράξη  την εξαιρετική προσοχή που έδειξε η Opel στη δημιουργία του νέου Astra, όπως για παράδειγμα τα ειδικά εμπρός καθίσματα τα οποία φέρουν την πιστοποίηση του γερμανικού οργανισμού AGR και εξασφαλίζουν μοναδική εργονομία και κορυφαία άνεση στα μεγάλα ταξίδια. Όπως είναι αναμενόμενο υπάρχουν και πολλά εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού διατίθενται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα, κάθε υποψήφιος αγοραστής θα βρεί αυτό που του ταιριάζει, καθώς υπάρχουν εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου καθώς και plug-in υβριδική έκδοση, ενώ το 2023 θα διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Επίσης σε ότι αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων, εκτός από το στάνταρ  μηχανικό των έξη σχέσεων, υπάρχει και το αυτόματο των οκτώ σχέσεων EAT8.

Σε κάθε περίπτωση η έκτη γενιά του Opel Astra είναι χωρίς αμφιβολία η πλέον ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη γενιά του μοντέλου, με πολύ πρωτότυπη και ξεχωριστή σχεδίαση, αναβαθμισμένη ποιότητα και πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση, ενώ διατίθεται και με μία πλήρη γκάμα μηχανικών συνόλων.

Prev Post Το Toyota Sienta είναι ένα μικρό minivan για την Ιαπωνία.
Next Post Aston Martin V12 Vantage Roadster. 700 άλογα χωρίς οροφή.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook