Ο όμιλος Volkswagen ιδρύει εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Ο όμιλος Volkswagen ιδρύει εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Στο μέλλον, τα ψηφιακά προϊόντα που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ ή AI) θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τον Όμιλο Volkswagen. Οι νέες εφαρμογές infotainment και πλοήγησης, η υψηλής απόδοσης αναγνώριση ομιλίας, οι εκτεταμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και η μεγάλη ενσωμάτωση των ψηφιακών συστημάτων σε αυτό θα εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για τους πελάτες, βελτιώνοντας την εμπειρία από το προϊόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Volkswagen έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο «Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης» (AI Lab). Η εταιρεία αυτή θα λειτουργεί ως ένα παγκοσμίως δικτυωμένο κέντρο ικανοτήτων και εκκολαπτήριο ιδεών. Το AI Lab θα εντοπίζει νέες ιδέες προϊόντων για τον Όμιλο Volkswagen και θα τις συντονίζει εντός του Ομίλου. Όσο οι ανάγκες θα αυξάνονται θα υπάρχει συνεργασία με τον τομέα τεχνολογίας στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Υιοθετώντας αυτήν την προσέγγιση, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να απλοποιήσει τη συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση της δυναμικής της καινοτομίας και της ταχύτητας του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ ή ΑΙ). Στόχος είναι η ταχεία ανάπτυξη ψηφιακών πρωτοτύπων και η μεταφορά τους στις μάρκες του Ομίλου για εφαρμογή.

Η Volkswagen θέλει να φέρει προϊόντα Tεχνητής Nοημοσύνης στο αυτοκίνητο και το περιβάλλον

Ο Όμιλος Volkswagen δεσμεύεται να ενσωματώνει συνεχώς στα μοντέλα του νέα ψηφιακά προϊόντα με Τεχνητή Nοημοσύνη (TN ή ΑΙ) και να προσφέρει στους πελάτες του προστιθέμενη αξία η οποία θα επεκτείνεται πέρα από τα αυτοκίνητά τους. Μεταξύ άλλων, η Volkswagen βλέπει σημαντικές δυνατότητες στην υψηλής απόδοσης αναγνώριση ομιλίας καθώς και στις υπηρεσίες που συνδέουν το ψηφιακό περιβάλλον των ίδιων των χρηστών με το αυτοκίνητο. Οι εκτεταμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου θα είναι εξίσου σημαντικές. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν κύκλους φόρτισης που θα έχουν βελτιστοποιηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη, προληπτική συντήρηση και δικτύωση των αυτοκινήτων με υποδομές, όπως τα σπίτια των πελατών («έξυπνο σπίτι»).

Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης για νέες ιδέες προϊόντων και τη γρήγορη παραγωγή πρωτοτύπων

Το AI Lab δεν θα κατασκευάζει μοντέλα παραγωγής, αλλά θα λειτουργεί ως εκκολαπτήριο ιδεών για τον Όμιλο Volkswagen. Η εταιρεία θα εντοπίζει σε όλο τον κόσμο νέες ιδέες προϊόντων που συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στη συνέχεια, το AI Lab θα αναπτύσσει τις ιδιαίτερα υποσχόμενες ιδέες σε συνεργασία με εταίρους, όταν θα υπάρχει η ανάγκη, για την παραγωγή αρχικών πρωτοτύπων. Η AI Lab θα διαθέτει μια ομάδα ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και θα συνεργάζεται στενά με όλες τις μάρκες. Υψηλά ιστάμενα στελέχη των ομάδων των μαρκών του Ομίλου θα αποτελούν το εποπτικό συμβούλιο. Η ολιγομελής αλλά ισχυρή οργάνωση του AI Lab και η άμεση συμμετοχή των ομάδων των μαρκών στο Εποπτικό Συμβούλιο θα επιτρέψουν την επικοινωνία μεταξύ ισότιμων εταίρων στο δυναμικό τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα επιταχύνουν τις διαδικασίες και θα απλοποιήσουν τη συνεργασία μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και των εταιρειών τεχνολογίας.

 

Prev Post Η Renault βάφτισε το νέο SUV της, “Symbioz”
Next Post Αυτό είναι το νέο Fiat Panda;
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook