ΝΕΟ NISSAN QASHQAI: ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ο γνωστός δρόμος για το Qashqai δεύτερης γενιάς είναι ο δρόμος της επιτυχίας που χάραξε το ίδιο όταν παρουσιάστηκε το 2007 ταράζοντας τα νερά και φέρνοντας φρέσκο αέρα στην κατηγορία. Η επιτυχία ήρθε αμέσως και συνοδεύτηκε από δύο εκατομμύρια πωλήσεις για να έλθει τώρα η δεύτερη γενιά να συνεχίσει αυτήν την μεγάλη επιτυχία

Εντελώς διαφορετική η εμφάνισή του
σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο

Εφοδιασμένο
Φυσικά η Nissan φρόντισε να το «προικίσει» καταλλήλως προσφέροντας μεγαλύτερες διαστάσεις (εκτός του ύψους βοηθώντας έτσι στην αεροδυναμική άρα και στην κατανάλωση), εντυπωσιακό εξωτερικό ειδικά εμπρός, μεγάλους και άνετους χώρους στο εσωτερικό, πολύ καλό εξοπλισμό ακόμη και στην βασική έκδοση. Αφήσαμε τελευταίο τον κινητήρα πετρελαίου των 1.600 κ.εκ. με τους 130 ίππους και τα 320 Nm ροπής από τις 1.750 στροφές μόλις,  ο οποίος σε συνεργασία με ένα καταπληκτικό μηχανικό κιβώτιο έξη σχέσεων ενθουσιάζει από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα τον οδηγό με την ευστροφία του, την αθόρυβη λειτουργία του και τα μεγάλα αποθέματα ροπής. Πέραν αυτών αποδείχθηκε και πολύ οικονομικός καθώς σε χρήση πόλης αποκλειστικά η κατανάλωση κυμάνθηκε γύρω στα έξη λίτρα/ 100 χιλιόμετρα.

Πιο έντονες και δυναμικές γραμμές

Ήταν μία πρώτη γεύση
Δυστυχώς το είχαμε μόνο δύο ημέρες στην διάθεσή μας και ως εκ τούτου δεν προλάβαμε να κάνουμε μία ολοκληρωμένη δοκιμή. Προλάβαμε βέβαια να διαπιστώσουμε ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο σχεδόν σε όλους τους τομείς ενώ θα επανέλθουμε με πλήρη δοκιμή σε λίγες ημέρες που θα το έχουμε και πάλι ώστε εκεί να τα πούμε όλα. Τέλος, η τιμή του νέου Qashqai με αυτόν τον κινητήρα ξεκινάει από τα 22.110 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης.

Του Τριαντάφυλλου Τσουλφά

Πλήρως διαφοροποιημένο και το εσωτερικό του
Prev Post VW BEETLE CABRIO 1.2 TSi: ΑΡΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
Next Post SEAT LEON 1.2 TSI: ΒΡΥΧΑΤΑΙ…
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook