Νέο Morgan Super 3. Ολοκαίνουριο με την παλιά συνταγή.

Η ύπαρξη και μόνο ενός μοντέλου όπως το Morgan 3 Wheeler είναι μία παραδοξότητα. Η αντικατάσταση του δε, από ένα ολοκαίνουριο μοντέλο το οποίο διατηρεί την ψυχή και την φιλοσοφία του αυθεντικού αλλά φέρνει το τρίτροχο της αγγλικής μάρκας στη νέα εποχή είναι μία τεράστια έκπληξη και δείχνει το φανατικό κοινό που διατηρεί το εμβληματικό 3 Wheeler ακόμα και εν έτη 2022. Αυτό είναι λοιπόν το Super 3 – η νέα εκδοχή του 3 Wheeler που αντλεί έμπνευση περισσότερο από τα πρώτα jet αεροσκάφη και όχι από την δεκαετία του ’20 όπως ο προκάτοχος του με τον εκτεθειμένο V-twin στο εμπρός μέρος και τις συρμάτινες ζάντες.

Στυλιστικά, τρεις είναι οι μεγαλύτερες διαφορές που ξεχωρίζουν ήδη από την πρώτη ματιά. Η πρώτη αφορά, όπως είπαμε, το νέο εμπρός μέρος που θυμίζει ελαφρώς το ηλεκτρικό EV3 που ποτέ δεν είδαμε να περνά στην παραγωγή. Πιο μοντέρνο, άνευ προεξέχοντος V-twin, με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και το λείο καπό. Νέες είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος ενώ από την καμπίνα των επιβατών και πίσω, το κάτω μέρος του αμαξώματος έχει έντονη κλίση προς το κέντρο βελτιώνοντας τόσο την αισθητική (θυμίζει λιγότερο… μπανιέρα) όσο και την αεροδυναμική.

Σημαντικότερες είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει κάτω από την επιφάνεια όμως, με το Super 3 να διαθέτει ένα ολοκαίνουριο monocoque πλαίσιο το οποίο βελτιώνει την ακαμψία και την ασφάλεια, νέα ανάρτηση που μειώνει τον κύκλο στροφής, δεν εμποδίζει την ροή του αέρα προς τα υπόλοιπα μηχανικά και μειώνει το μη-αναρτώμενο βάρος και φυσικά, έναν 3-κύλινδρο, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα προέλευσης Ford, ο οποίος παράγει 118 ίππους και 150 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο. Σύμφωνα με την εταιρία και με δεδομένο ότι το βάρος δεν υπερβαίνει τα 635 κιλά, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 209 km/h για όποιον είναι αρκετά θαρραλέος ώστε να εξερευνήσει αυτό το όριο του Super 3. Ακόμα και τα λεπτά ελαστικά του νέου Morgan είναι ειδικά εξελιγμένα γι’ αυτό από την Avon ώστε να παρέχουν το ιδανικό κράτημα – ούτε υπερβολικό, ούτε λίγο.

Όσον αφορά στην καμπίνα, οι πελάτες απολαμβάνουν έναν πίνακα οργάνων εμπνευσμένο από τα jet αεροσκάφη του παρελθόντος και τους όμορφους διακόπτες ακριβώς από κάτω ενώ έχουν την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε βινύλιο, δύο τύπους δέρματος και ύφασμα για τις επενδύσεις – όλα αδιάβροχα φυσικά λόγω έλλειψης οροφής. Γενικά, το Morgan Super 3 είναι ένα σημαντικά αναβαθμισμένο πακέτο που κρατάει ανέπαφο τον χαρακτήρα του αυθεντικού. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στην Αγγλία, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. με την τιμή να ξεκινά από τις 35.000 λίρες περίπου ή €42.000 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι φυσικά.

Prev Post Το Fisker Ocean διαθέσιμο και στην Ευρώπη.
Next Post Hyundai. Εξελίσσει την αυτόνομη οδήγηση με όχημα το Ioniq 5 Robotaxi
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook