Νέο Audi Q5 το 2023.

Η τρέχουσα γενιά του Audi Q5 παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2016 και ανανεώθηκε 4 χρόνια αργότερα αλλά παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γερμανικής εταιρίας. Παρά το γεγονός ότι τα χρόνια έχουν περάσει και η Audi διαθέτει 11 διαφορετικά SUVs στην γκάμα της, περίπου 300.000 ολοκαίνουρια Q5 βρήκαν σπίτι το 2021 καθιστώντας το όχι μόνο το πιο δημοφιλές SUV της Audi αλλά και ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γενικώς. Πλησιάζει η ώρα της αλλαγής όμως με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η νέα γενιά θα παρουσιαστεί το 2023.

Λογικά και απολύτως αναμενόμενα, η Audi δεν σκοπεύει να επανεφεύρει τον τροχό με το νέο Q5. Το design του θα ακολουθήσει τον δρόμο της εξέλιξης και όχι της επανάστασης με την χαρακτηριστική οκταγωνική γρίλια, λεπτότερα φωτιστικά σώματα συνολικά, μία πιο επιθετική εμφάνιση η οποία συνεχίζεται και στο πλάι με τα τονισμένα φτερά αλλά και πίσω. Ο κατασκοπευτικός φακός δείχνει ότι το νέο Audi Q5 έχει μεγαλώσει ελαφρώς σε διαστάσεις ώστε να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους αλλά οι σημαντικότερες αλλαγές θα εντοπίζονται στην καμπίνα, όπου η γερμανική μάρκα θα τοποθετήσει την τελευταία γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με αντίστοιχης έκτασης ανασχεδιασμό του υπόλοιπου ταμπλό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επόμενη γενιά του Q5 και όσον αφορά στα μηχανικά. Η λογική λέει πως θα χρησιμοποιηθεί μία εξέλιξη της MLB αρχιτεκτονικής με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με προηγούμενες εκδοχές, με το Q5 να είναι ένα από τα τελευταία νέα μοντέλα που θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και όπως δήλωσε ο επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της Audi, Oliver Hoffmann, “ένα από τα καλύτερα”. Η γκάμα των κινητήριων συνόλων του Audi Q5 φυσικά θα προσφέρει διάφορες επιλογές, σε διάφορα στάδια εξηλεκτρισμού όπως ορίζουν οι τάσεις και η στρατηγική της μάρκας. Η στρατηγική που λέει πως μέχρι το 2026, η Audi θα συνεχίσει να προσφέρει επιλογές βενζίνης και πετρελαίου στα νέα μοντέλα της. Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο δημοφιλές, μεσαίο SUV δεν θα αργήσουμε να μάθουμε λογικά καθώς αν όντως προορίζεται για το 2023, σε μερικούς μήνες θα πρέπει να έχουμε… νεότερα.

Prev Post Δυτικό Ζαγόρι. Στου νερού τα παραμύθια!
Next Post Νέο Toyota Crown. Τολμηρό και μοντέρνο!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook