Νέα Peugeot e-308 και e-308 SW με 400 χιλιόμετρα αυτονομία!

Νέα Peugeot e-308 και e-308 SW με 400 χιλιόμετρα αυτονομία!

Η γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Peugeot γενικώς και της οικογένειας του 308 ειδικότερα μεγαλώνει με την αναμενόμενη προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης τόσο του standard 308 hatchback όσο και του 308 station wagon. Μίας έκδοσης που έρχεται να προστεθεί στις ήδη διαθέσιμες plug-in υβριδικές για να προσφέρει από τα μέσα του 2023, οπότε και φτάσει στις εκθέσεις της γαλλικής μάρκας μία διαφορετική εμπειρία οδήγησης μηδενικών εκπομπών ρύπων και όλες τις παραδοσιακές αξίες της Peugeot.

Στην βάση των e-308 και e-308 SW βρίσκουμε την γνωστή EMP2 αρχιτεκτονική η οποία έχει βελτιστοποιηθεί στα σημεία, όπως και η αεροδυναμική με την διαφορετική μάσκα και το νέο πάτωμα ώστε να βελτιωθεί η αποδοτικότητα του συνόλου. Το κινητήριο σύνολο των νέων ηλεκτρικών της Peugeot όμως είναι εντελώς νέο, από τον ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων και 260 Nm ροπής (διαθέσιμα από τα 0 km/h για άμεση απόκριση), το κιβώτιο που προσφέρει στην αύξηση της διαθέσιμης αυτονομίας χωρίς να θυσιάζει τις επιδόσεις αλλά και την μπαταρία. Η τελευταία μάλιστα έχει χωρητικότητα 54 kWh (51 kWh ωφέλιμη) και νέα χημεία με 80% νικέλιο, 10% μαγγάνιο και 10% κοβάλτιο και χαρίζει μέγιστη εμβέλεια της τάξης των 400 χιλιομέτρων λειτουργώντας στα 400V. Η φόρτιση γίνεται είτε μέσω του ενσωματωμένου τριφασικού φορτιστή των 11 kW, είτε μέσω ενός ταχυφορτιστή έως 100 kW που αναπληρώνει το φορτίο της μπαταρίας από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Για την βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης της ενέργειας, που σύμφωνα με την Peugeot διαμορφώνεται στις πολύ αξιόλογες 12.7 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα (Eco, Normal και Sport) ενώ το πρόγραμμα “Brake” αυξάνει τον ρυθμό επιβράδυνσης κατά την απελευθέρωση του πεντάλ του φρένου δίνοντας προτεραιότητα στην ανάκτηση ενέργειας. Διαθέσιμη είναι φυσικά και η τελευταία γενιά του “i-Cockpit” της γαλλικής μάρκας που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο μέσα από το μικρό, θερμαινόμενο τιμόνι, το τρισδιάστατο head-up display και την κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογα με την εκάστοτε χώρα/αγορά, η Peugeot δίνει την δυνατότητα αγοράς των e-308 και e-308 SW, ανταλλαγής του παλαιού οχήματος και επιλογής προγράμματος χρηματοδότησης αποκλειστικά από την οθόνη του υπολογιστή, του laptop ή ακόμα και του tablet ή του smartphone με την ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει εξελίξει, δίνοντας την δυνατότητα στον πελάτη να παραλάβει το καινούριο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του απευθείας στο σπίτι του!

Prev Post Στις 27 Σεπτεμβρίου η θηριώδης BMW XM.
Next Post Εντυπωσιακή και πλήρως ηλεκτρική η Mercedes-Benz στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook