Mercedes – Πρόγευση της επόμενης γενιάς του συστήματος infotainment

Mercedes – Πρόγευση της επόμενης γενιάς του συστήματος infotainment

Μερικές ώρες πέρασαν μόλις από την παρουσίαση του εσωτερικού της νέας Mercedes-Benz E-Class και η γερμανική εταιρία που δεν χάνει καθόλου χρόνο, αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία για την επόμενη γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με όνομα MB.OS – εκ του Mercedes-Benz Operating System. Το λειτουργικό σύστημα αποτελεί μία ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική που έχει “χτιστεί” από το μηδέν από την ίδια την Mercedes-Benz και την απαραίτητη βοήθεια από τους συνεργάτες της και θα πρωταγωνιστήσει στα νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας από τα μέσα της δεκαετίας και μετά, κι αυτό γιατί το MB.OS έχει σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζεται με την MMA αρχιτεκτονική.

Μία από τις εταιρίες που εμπλέκεται ενεργά στην εξέλιξη του νέου συστήματος είναι η Nvidia που είναι υπεύθυνη για μέρος του λογισμικού, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η Luminar παρέχει στην Mercedes κάποιους από τους αισθητήρες και τα LiDARs ενώ η Google, που συνεργάζεται για πρώτη φορά με την γερμανική μάρκα, θα εξελίξει την επόμενη γενιά του συστήματος πλοήγησης. Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον όσον αφορά στον… γάμο Mercedes και Google είναι ότι το τελικό προϊόν θα φέρει την επωνυμία της Mercedes και όχι του τεχνολογικού κολοσσού, κάτι που δεν θα συμβαίνει σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες που θα περιλαμβάνονται στο MB.OS και προέρχονται από την Google, όπως για παράδειγμα το Youtube. Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θα εστιάσει για το μέλλον η Mercedes είναι αυτός του gaming με την επόμενη γενιά του συστήματος infotainment να παρέχει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από εκατοντάδες τίτλους παιχνιδιών μέσω της πλατφόρμας Antstream ενώ έπειτα από την επίδραση του κορονοϊού στην καθημερινότητα μας, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε εφαρμογές video conference όπως το Webex και το Zoom, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη από την E-Class όπως είδαμε πριν από μερικές ώρες. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην πρόοδο που σημειώνει η Mercedes στον τομέα της ημι-αυτόνομης οδήγησης, με το νέο σύστημα να προσφέρει αναβαθμισμένη λειτουργία Επιπέδου 2 και Επιπέδου 3 χάρη στην πλατφόρμα Nvidia Drive ενώ αυτονόητο είναι το γεγονός ότι το MB.OS θα έχει την δυνατότητα “ευέλικτων” over-the-air αναβαθμίσεων ώστε το σύστημα να είναι ενημερωμένο αλλά και να προσφέρονται στον εκάστοτε πελάτη επιπλέον λειτουργίες – σκέψου συνδρομές, συντήρηση ή φόρτιση για παράδειγμα.

Πήραμε την απόφαση να γίνουμε οι αρχιτέκτονες του δικού μας λειτουργικού συστήματος – μίας μοναδικής chip-to-cloud αρχιτεκτονικής που εκμεταλλεύεται την πλήρη πρόσβαση στο hardware και το λογισμικό των αυτοκινήτων μας.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία μας με μία επιλογή παγκοσμίου κλάσης συνεργατών θα δημιουργήσουμε μία εξαιρετική εμπειρία για τους πελάτες μας, από την υποβοήθηση οδήγησης, την πλοήγηση και την ψυχαγωγία, μέχρι την ενσωμάτωση της φόρτισης. Το MB.OS θα έχει την δυνατότητα πλήρους αναβάθμισης και συνεχούς βελτίωσης.

Δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της Mercedes, Ola Kallenius. Το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλίζεται με το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρίας, αναμένεται να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan που θα τεθεί αντιμέτωπο με το Tesla Model 3 και φυσικά, θα βασίζεται στην Mercedes Modular Architecture πλατφόρμα. Γι’ αυτό επιλέξαμε ως κεντρική φωτογραφία την καμπίνα του Vision EQXX που ταιριάζει από πλευράς μεγέθους και φιλοσοφίας.

Prev Post Η Geely λανσάρει άλλη μία υπο-μάρκα!
Next Post Jeep Avenger e-Architecture – Σχεδιάζοντας το μέλλον της ηλεκτροκίνησης
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook