Η Mercedes προειδοποιεί για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές!

Η Mercedes προειδοποιεί για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές!

Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά τα τελευταία χρόνια οι τιμές των αυτοκινήτων ακολουθούν μία σταθερά ανοδική πορεία. Ναι, είναι καλύτερα εξοπλισμένα από ποτέ, πιο άνετα, τεχνολογικά προηγμένα, γρήγορα, αποδοτικά κ.ο.κ. και οι κατασκευαστές πρέπει με κάποιον τρόπο να αντισταθμίσουν τις τεράστιες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες αλλά και το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών αλλά η κατάσταση αρχίζει να γίνει ελαφρώς αστεία πλέον. Η Mercedes-Benz όμως, που ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους πούλησε 515.746 αυτοκίνητα ή 6% περισσότερα σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του ’22 με τις AMG και Maybach να αυξάνουν τις πωλήσεις τους κατά 19% και 39% αντίστοιχα, προειδοποιεί ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω!

Θα είναι εξίσου ισχυρός ο μοχλός τιμής τα επόμενα τρίμηνα; Θα είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί αλλά έχουμε ακόμα αυξήσεις κόστους που πρέπει να απορροφήσουμε.

Δήλωσε ο Chief Financial Officer της γερμανικής μάρκας, Harald Wilhelm, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφερόμενος στα αυξημένα κόστη που σχετίζονται με την παραγωγή, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, την έρευνα και την εξέλιξη κ.ά. Πόσο ακριβώς θα επηρεαστούν οι τιμές των αυτοκινήτων της Mercedes από όλα αυτά; Άγνωστο αλλά ο Wilhelm τόνισε με νόημα ότι τα κόστη για το 2023 είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με το 2022…

Το μόνο θετικό είναι ότι η Mercedes είναι μία από τις λίγες εταιρίες που αναφέρουν μία “αισθητά βελτιωμένη” ανεφοδιαστική αλυσίδα ενώ χαμηλότερο σε σύγκριση με το ’22 είναι και το κόστος της ενέργειας. Με λίγα λόγια, η Mercedes είναι αισιόδοξη για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Προβλέπει ότι οι αγορές θα εξελιχθούν αν και μερικές από τις πιο σημαντικές ίσως παραμείνουν στάσιμες που σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές, ο ρυθμός των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου θα διατηρηθεί και στο δεύτερο ενώ αισιοδοξία επικρατεί και όσον αφορά στην κερδοφορία. Δυστυχώς, αυτή την αισιοδοξία θα την πληρώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο καταναλωτής.

Prev Post Castagna Milano Tender 2 – Μοναδικό!
Next Post Πλησιάζει το νέο, προσιτό και ηλεκτρικό Citroen e-C3
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook