Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Kia EV9

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Kia EV9

Η Kia κατάφερε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της βιομηχανίας αυτοκινήτου όταν, πριν από δύο χρόνια, παρουσίασε το εντυπωσιακό EV6. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής φίρμας απαίτησε την προσοχή μας με το design, την ποιότητα και την απόδοση του και τώρα, η Kia θέλει να χτίσει πάνω σε αυτά τα θεμέλια λανσάροντας στην αγορά τη νέα ναυαρχίδα της: το EV9. Το νέο μοντέλο της εταιρίας δεν είναι μονάχα το κορυφαίο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στην γκάμα της αλλά και το μεγαλύτερο που έχει προσφέρει ποτέ και με αυτό θέλει να επιταχύνει την μεταμόρφωση της σε έναν πάροχο βιώσιμων λύσεων κινητικότητας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Όπως και το EV6, το EV9 βασίζεται στην E-GMP αρχιτεκτονική που έχουμε δει να χρησιμοποιείται με επιτυχία και σε άλλα μοντέλα του ομίλου (βλ. Ioniq 5 και 6, Genesis GV60) και έχοντας ολοκληρώσει τον τελευταίο κύκλο δοκιμών που αποτελούσε μέρος ενός προγράμματος εξέλιξης διάρκειας 44 μηνών, είναι έτοιμο να μας φανερώσει το παρουσιαστικό του στα μέσα του Μαρτίου. Αν κρίνουμε από τα δύο σύντομα video που ανέβηκαν στο κανάλι της Kia, το design του EV9 δεν θα διαφοροποιείται δραστικά από αυτό του πρωτότυπου που είδαμε πέρυσι καθώς το μεγάλο, ηλεκτρικό crossover έχει διατηρήσει τόσο τις γενικές γραμμές του concept όσο και μεγάλο μέρος των highlights του, όπως για παράδειγμα τα φουτουριστικά φώτα στη μάσκα.

https://youtu.be/J04RlAHFh2g

Από το πλάι γίνεται ξεκάθαρο το γεγονός ότι οι σχεδιαστές της Kia προσπάθησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό και δυναμικό design μέσα από ένα σχεδόν παραλληλόγραμμο σχήμα, όπως γίνεται ξεκάθαρο ότι το EV9 δεν μπορεί να κρύψει ούτε το μέγεθος του (το μήκος του αγγίζει τα 5.0 μέτρα), ούτε το μεταξόνιο των 3.1 μέτρων. Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε εικόνα από την καμπίνα του νέου μοντέλου, ούτε πληροφόρηση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τις εκδόσεις του και τις όποιες επιλογές θα γίνουν διαθέσιμες στους πελάτες. Η Kia τονίζει πάντως ότι η πρεμιέρα του EV9 θα λάβει χώρα στα μέσα του Μαρτίου και πως οι τεχνικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του, στα τέλη του ίδιου μήνα.

Prev Post Honda CR-V Hybrid Racer – Κινητό εργαστήριο 800 ίππων!
Next Post Νέο ηλεκτρικό SUV από την Ford εντός του Μαρτίου
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook