Kia – «τρέχει» πιο γρήγορα την παρουσίαση των νέων της ηλεκτρικών μοντέλων

Kia – «τρέχει» πιο γρήγορα την παρουσίαση των νέων της ηλεκτρικών μοντέλων

Η Kia παρουσίασε στην ετήσια Kia EV Day  στην Κορέα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιβεβαιώνοντας τη φιλόδοξη παγκόσμια στρατηγική της να ηγηθεί και να επιταχύνει την “επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μάρκα παρουσίασε το όραμά της “EVs για όλους” και τη στρατηγική της για τη σημαντική και ταχεία επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων. Έχοντας εδραιωθεί με επιτυχία ως μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων με το λανσάρισμα των EV6 και EV9, παρουσίασε πώς διευρύνει τώρα περαιτέρω τη γκάμα της με τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα μικρού και μεσαίου μεγέθους που προσφέρουν σε περισσότερους ανθρώπους μεγαλύτερες επιλογές και πρόσβαση στα EVs. Έτσι παρουσιάστηκε επίσημα το EV5, ένα κόμπακτ ηλεκτρικού SUV για τις οικογένειες των millennials, καθώς και δύο πρωτότυπα. Το Kia Concept EV3 στοχεύει να προσφέρει τα πλεονεκτήματα του Kia EV9 σε ένα κόμπακτ SUV, ενώ το Kia Concept EV4 επαναπροσδιορίζει τα ηλεκτρικά σεντάν με εντυπωσιακό σχεδιασμό.  Ταυτόχρονα στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η στρατηγική της Kia για τα EV, με στόχο τη βελτίωση της ευκολίας και της αξιοπιστίας για τους πελάτες και την αντιμετώπιση κοινών ανησυχιών, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών φόρτισης.

Η μάρκα έχει επίσης παρουσιάσει τα σχέδιά της για τη βελτίωση διαφόρων προσφορών εμπειρίας πελάτη. Αυτές περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση διαφόρων λειτουργιών σε μια φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή για smartphones, την παρουσίαση νέων υπηρεσιών στις φυσικές τοποθεσίες της και την παροχή στους πελάτες υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) ενσωματωμένων στο αυτοκίνητο. Στόχος της μάρκας είναι να επιτευχθεί ο  στόχος των ετήσιων πωλήσεων ύψους ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2026 και να τον αυξήσει σε 1,6 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2030, με κινητήρια δύναμη τα προϊόντα και τις πρωτοβουλίες που αποκαλύφθηκαν στην “Ημέρα EV”. Η Kia ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για την ανάπτυξη μιας ευρείας γκάμας EV με τιμές από 30.000 έως 80.000 δολάρια, η οποία θα περιλαμβάνει υπάρχοντα μοντέλα όπως το EV6 και το EV9, καθώς και μελλοντικές προτάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για τις δημοφιλείς κατηγορίες B και C. Η μάρκα προγραμματίζει την παρουσίαση μικρότερων EV, όπως τα EV5, EV4 και EV3, με τιμές που θα κυμαίνονται από 35.000 έως 50.000 δολάρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η διείσδυση των EV.

Στις αναδυόμενες αγορές με βραδύτερους ρυθμούς διείσδυσης των EV, το αρχικό λανσάρισμα θα επικεντρωθεί στα EV6 και EV9, και στην πορεία στην παρουσίαση στρατηγικές σημασίας μοντέλων, όπως τα EV5, EV4 και EV3. Η προσέγγιση αυτή αποσκοπεί στη διαφοροποίηση των  μοντέλων και στην ικανοποίηση των διαφορετικών προτιμήσεων των πελατών. Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος παραγωγής EV και προμήθειας μπαταριών, με στόχο της μάρκας να αυξήσει τις μονάδες κατασκευής EV σε συνολικά οκτώ μέχρι το 2025. Οι μονάδες αυτές θα περιλαμβάνουν έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια, με την Κορέα να αποτελεί τον κεντρικό κόμβο. Στην Ευρώπη, θα επικεντρωθεί στην παραγωγή μικρών και μεσαίων EVs, ενώ στην Κίνα, η έμφαση θα δοθεί στα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους EVs. Στην Ινδία θα κατασκευάζονται μοντέλα EV προσαρμοσμένα ειδικά για τις αναδυόμενες αγορές. Η Kia σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει μια γκάμα μοντέλων EV στη Βόρεια Αμερική, ανταποκρινόμενη στο νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA). Επιπλέον, η μάρκα δημιουργεί ενεργά κοινοπραξίες μπαταριών για να εξασφαλίσει ένα σταθερό παγκόσμιο σύστημα προμήθειας μπαταριών που να  είναι απόλυτα συγχρονισμένο με το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής EV.

Η γκάμα Kia EV

Κάθε μοντέλο EV διαδραματίζει βασικό στρατηγικό ρόλο στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, αυξάνοντας την ελκυστικότητα και τον εκδημοκρατισμό των EVs σε ένα συνεχώς μεγαλύτερο κοινό. Αν και κάθε μοντέλο εξελίσσεται ανεξάρτητα για να καλύψει συγκεκριμένες και διαφορετικές ανάγκες των πελατών, ωστόσο υπάρχουν κοινά στοιχεία, όπως η πρωτοποριακή τεχνολογία της ηλεκτροκίνητης πλατφόρμας της μάρκας, η καινοτόμος φιλοσοφία σχεδιασμού “Opposites United” και η βιώσιμη στρατηγική της μάρκας για το χρώμα, τα υλικά και το φινίρισμα (CMF). Το τελευταίο συνεπάγεται την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας σε κλίμακα μέσω δράσεων, όπως η χρήση δέκα απαραίτητων βιώσιμων στοιχείων στην κατασκευή κάθε μοντέλου όπως το πλαστικό, το βιολογικό χρώμα και το ανακυκλωμένο PET ή μοκέτες από δίχτυα ψαρέματος.

Kia EV5

Το EV5, το τρίτο αποκλειστικό BEV στη γκάμα της Kia, βασίζεται στην E-GMP, την αποκλειστική πλατφόρμα για EV της μάρκας. Εισάγει μια νέα εποχή ηλεκτρικής κινητικότητας και ξεχωριστής σχεδίασης SUV. Διαθέτοντας ένα σχήμα που διαμορφώνεται από τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας “Opposites United”, συνδυάζει εξαιρετική ευελιξία και εξαιρετική άνεση με προηγμένη τεχνολογία, δυναμικές επιδόσεις και πρωτοποριακή ασφάλεια για να προσφέρει ένα αρμονικά ισορροπημένο όχημα. Το EV5 διαθέτει ένα εσωτερικό που επαναπροσδιορίζει πλήρως το χώρο στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Αντλώντας επιπλέον έμπνευση από το μεγαλύτερο SUV EV9 που παρουσιάστηκε πρόσφατα διαθέτει μεγάλους χώρους που είναι πιο κοντά, τόσο από πλευράς σύλληψης όσο και εκτέλεσης σε ένα σαλόνι κατοικίας παρά σε μια παραδοσιακή καμπίνα αυτοκινήτου.

Kia Concept EV3

Το Concept EV3 αντιπροσωπεύει το όραμα της μάρκας για ένα ηλεκτρικό compact CUV που συνδυάζει αβίαστα την πρακτικότητα με την απόλυτη χαρά της οδήγησης. Προσφέρει στους χρήστες την τεχνολογία, την πρακτικότητα και το σχεδιασμό της ναυαρχίδας της Kia, του EV9, σε ένα κόμπακτ και προσιτό σχήμα. Η συγχώνευση φαινομενικά αντίθετων χαρακτηριστικών βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia “Opposites United”. Και στην περίπτωση του Concept EV3, οι σχεδιαστές της Kia άντλησαν μεγάλο βαθμό έμπνευσης από τον πυλώνα “Joy for Reason” της σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Η σχεδιαστική επεξεργασία της καμπίνας, με το παρμπρίζ τραβηγμένο προς τα εμπρός και τη μακριά επικλινή οροφή, δημιουργεί μια μοναδική σιλουέτα. Η στιβαρή αρχιτεκτονική των τετράγωνων θόλων των τροχών με τις ασύμμετρες γωνίες, έχει ως αποτέλεσμα μια απροσδόκητη λογική και μια ισχυρή εντύπωση.

Στο εσωτερικό, το Concept EV3 συνδυάζει την εξαιρετική πρακτικότητα με τη μεταμορφωτική ατμόσφαιρα και σχεδίαση της καμπίνας. Προσφέρει ένα περιβάλλον που προάγει τη συναισθηματική ευεξία. Ενισχυμένο από απαλό φωτισμό διάθεσης, το συναρπαστικό, εξαιρετικά καθαρό σχήμα και η επιφάνεια του ταμπλό, δημιουργεί μια μοναδική οπτική αίσθηση για να προσφέρει τη δυνατότητα απεριόριστων ευκαιριών σε κάθε ταξίδι. Ο προηγμένος εργονομικός σχεδιασμός των καθισμάτων και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, συνδυάζονται με τραπεζάκια που περιστρέφονται σε μήκος, θέση και γωνία. Σε συνδυασμό με την κίνηση των καθισμάτων, τα τραπεζάκια υποστηρίζουν τέσσερις λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών: Focus, Social, Refreshing και Storage. Το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα τύπου πάγκου είναι εξίσου ευέλικτο και μπορεί να αναδιπλωθεί αβίαστα προς τα πάνω, επιτρέποντας την αποθήκευση ογκωδών αποσκευών, όπως ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα.

Kia Concept EV4

Το Concept EV4 αντιπροσωπεύει την καθαρότητα του πυλώνα «Power to Progress» της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Opposites United United United». Αυτή η προσέγγιση προάγει τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων που καθιερώνουν νέα πρότυπα, όπως στην περίπτωση του Concept EV4. Το τετράθυρο σχήμα του θα μπορούσε να το τοποθετήσει ως ένα σεντάν. Ωστόσο, οι ισχυρές και εντυπωσιακές γραμμές του μοντέλου δεν αντιπροσωπεύουν απλώς ένα ακόμη σεντάν, αλλά έναν εντελώς νέο τύπο EV σεντάν που αποτελεί σύμβολο καινοτομίας. Χαρακτηριστικά, όπως το κομψό χαμηλό εμπρός μέρος, η επιμήκης, δυναμική σιλουέτα με το επιμηκυμένο πίσω μέρος και η αεροτομή οροφής, θυμίζουν σπορ αυτοκίνητα και επιβεβαιώνουν την ιδιότητα του Concept EV4 ως έναν εντελώς νέο τύπο EV sedan. Διαθέτοντας ένα επιβλητικό παρουσιαστικό, με τα φωτιστικά σώματα να βρίσκονται κάθετα στα εξωτερικά άκρα του καπό και του εμπρός προφυλακτήρα, το Concept EV4 συμβολίζει περαιτέρω την αποφασιστικότητα της μάρκας να ξεπεράσει τα όρια και να επιταχύνει την επανάσταση των EV.\

Το εσωτερικό διαθέτει μια ευρύχωρη οριζόντια διάταξη, ενσωματώνοντας κομψά σχεδιαστικά στοιχεία που δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία του οδηγού, χωρίς να εμποδίζουν την όρασή του. Για να το επιτύχουν αυτό, οι σχεδιαστές της Kia τοποθέτησαν ένα πάνελ ελέγχου του κλιματισμού που μπορεί να αποθηκευτεί στην κεντρική κονσόλα όταν δεν χρησιμοποιείται και εφάρμοσαν αεραγωγούς τύπου «καρφίτσας» που προσφέρουν την ευελιξία αλλαγής σχεδίων. Το Concept EV4 διαθέτει μια νέα λειτουργία «Mind Modes» που ρυθμίζει το φωτισμό καμπίνας και τα κινούμενα μοτίβα εξαερισμού. Στη λειτουργία «Perform», ο οδηγός λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα και να αξιοποιήσει στο έπακρο την ημέρα του. Αντίθετα, η λειτουργία «Serenity» προσφέρει μια σειρά ψηφιακών γραφικών για τη δημιουργία μιας πιο χαλαρής ατμόσφαιρας για περισυλλογή και αποκατάσταση.

Επέκταση της υποδομής φόρτισης

Προσδοκώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πρόκλησης της αξιόπιστης και διαθέσιμης υποδομής φόρτισης, η μάρκα επεκτείνει ενεργά τα παγκόσμια δίκτυα φόρτισης. Στη Βόρεια Αμερική, η Kia ανακοίνωσε την απόφασή της να υιοθετήσει το North American Charging Standard (NACS) για τα EVs της από το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Η κίνηση αυτή θα παρέχει στους πελάτες της Kia πρόσβαση σε περίπου 12.000 φορτιστές Tesla Superchargers. Στο πλαίσιο μίας συμμαχίας από έξι ΟΕΜ κατασκευαστές, η Kia εργάζεται για την κατασκευή 30.000 σταθμών ταχείας φόρτισης μέχρι το 2030 σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πρόσβασης στη φόρτιση. Στην Ευρώπη, έχει συνεργαστεί με τέσσερις ΟΕΜ ομάδες για τη δημιουργία του IONITY, εγκαθιστώντας 2.800 σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος βασικών αυτοκινητοδρόμων. Στόχος είναι να υπάρχουν συνολικά 7.000 σταθμοί σε λειτουργία μέχρι το 2025, παρέχοντας αποτελεσματικές επιλογές φόρτισης για τους ιδιοκτήτες EV της μάρκας.

Prev Post Νέο Opel Corsa – Με μεγάλες αλλαγές η νέα του γενιά
Next Post Mercedes CLE – Ήρθε και στη χώρα μας
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook