Η Kia ετοιμάζει νέα, μικρά, “ευρωπαϊκά” ηλεκτρικά!

Η Kia ετοιμάζει νέα, μικρά, “ευρωπαϊκά” ηλεκτρικά!

Όπως όλες οι εταιρίες έτσι και η Kia έχει προγραμματίσει την επέκταση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της με 15 νέες προτάσεις οι οποίες θα ενταχθούν στην “EV” οικογένεια οχημάτων της μέχρι το τέλος του 2027. Ανάμεσα τους θα υπάρχουν οχήματα όλων των κατηγοριών καθώς αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της κορεατικής εταιρίας η “κάλυψη όλων των βασικών κατηγοριών” αλλά ταυτόχρονα, θα υπάρχει ξεχωριστή πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή αγορά με μοντέλα που ταιριάζουν στις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία του αγοραστικού κοινού.

Προς το παρόν, η Kia προσφέρει το EV6 και την ναυαρχίδα του στόλου της, το EV9 ενώ έχει παρουσιάσει και το Concept EV5 ως προάγγελο ενός μελλοντικού μοντέλου παραγωγής αλλά η λογική λέει ότι η γκάμα της θα περιλαμβάνει μοντέλα από το EV1 έως και το EV9 που έχει ήδη παρουσιαστεί. To EV5 για παράδειγμα, είναι ένα SUV το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Niro EV και το EV6 οπότε με την ίδια λογική, τα μοντέλα από το EV1 έως και το EV4 αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού θα είναι μικρότερα ή/και διαφορετικά από το προαναφερθέν EV5. Ήδη ακούγεται πως το EV3 μπορεί να πάρει τη μορφή ενός compact crossover στην ίδια κατηγορία με το Jeep Avenger και το Peugeot e-2008 ενώ θα έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον να δούμε τα EV1 και EV2. Αυτά όμως μπορεί να καθυστερήσουν και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Αν η Kia θέλει να είναι εμπορικά βιώσιμα, θα πρέπει να είναι προσιτά και με την υπάρχουσα τεχνολογία αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Ο όμιλος στον οποίο ανήκει η εταιρία όμως εξελίσσει τον διάδοχο της E-GMP αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιείται σε διάφορα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα των Hyundai, Kia και Genesis και αυτός φημολογείται πως θα επιτρέπει την χρήση μπαταριών νέας τεχνολογίας με στόχο την μείωση του κόστους. Η Kia μάλιστα προγραμματίζει την παραγωγή “μικρών και μεσαίων ηλεκτρικών” από το 2025 στο εργοστάσιο της στην Σλοβακία, όπου τώρα παράγονται τα Ceed και Sportage. Πάντως η Kia δεν είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει από τις μικρές κατηγορίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο Picanto που αναμένεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα αργότερα μέσα στη χρονιά), ιδίως όταν ο ανταγωνισμός ετοιμάζει τις δικές του προτάσεις με τη μορφή του VW ID.2, ενός νέου Renault κ.ά.

Prev Post Η Scuderia Grassi εμπνέεται από την Lancia Delta S4
Next Post Στις 26 Ιουλίου το νέο Mitsubishi L200
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook