Κάθε νέο Nissan θα είναι ηλεκτρικό από εδώ και πέρα!

Κάθε νέο Nissan θα είναι ηλεκτρικό από εδώ και πέρα!

Η Nissan ήταν η εταιρία που άναψε την σπίθα του εξηλεκτρισμού για ολόκληρη την βιομηχανία αυτοκινήτου όταν παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής το 2009. Έκτοτε, το πολυβραβευμένο Nissan Leaf έχει γράψει την δική του ιστορία αλλά πιο σημαντική από τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις που έχει καταγράψει είναι η επιρροή που είχε τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και στην ίδια τη Nissan. Μία Nissan που ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που εκφράζουν μερικές χώρες όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα της ηλεκτρικής μετάβασης, δεν αλλάζει το δικό της και στοχεύει να είναι 100% ηλεκτρική στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, η Nissan ανακοίνωσε ότι κάθε νέο μοντέλο που θα λανσάρει στην Ευρώπη από εδώ και πέρα, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Η ιαπωνική εταιρία δεν ανέλυσε πόσα νέα μοντέλα θα παρουσιάσει μέχρι το 2030 στην ήπειρο αρκούμενη να επαναλάβει ότι υπό το “Nissan Ambition 2030” πρόγραμμα θα λανσάρει παγκοσμίως 19 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 ενώ τόνισε ότι ένας επιπλέον στόχος που “δένει” με τις φιλοδοξίες της αναφορικά με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι το λανσάρισμα των δικών της, solid-state μπαταριών μέχρι το οικονομικό έτος 2028. Οι μπαταρίες αυτές θα μειώσουν τους χρόνους φόρτισης στο 1/3 κάνοντας τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πιο αποδοτικά και πιο προσιτά τόσο όσον αφορά στην πρακτικότητα τους όσο και στο οικονομικό τους καθώς οι solid-state μπαταρίες αναμένεται να μειώσουν το κόστος στα 75 δολάρια ανά kWh μέχρι το οικ. έτος 2028 και στα 65 δολάρια ανά kWh λίγο αργότερα.

Η απόφαση της ιαπωνικής εταιρίας να βασιστεί σε αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα από τώρα βασίζεται σε στοιχεία. Η Nissan είδε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων να αυξάνονται από το 5% του συνόλου της αγοράς στο 44% κατά τη διάρκεια της 5-ετίας 2018-22 ενώ οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν από το 1% στο 12%. Αυτή τη στιγμή, τα EV αναπαριστούν το 16% επί του συνόλου των πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη ενώ τα εξηλεκτρισμένα ξεπερνούν το 50% με την πρόβλεψη για τα επόμενα 3 χρόνια να είναι ότι θα αγγίξουν το 98%! Σε κάθε περίπτωση, η Nissan δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρεσβεύει την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης ως την βέλτιστη λύση για καθαρότερη, απλούστερη και πιο προσιτή κινητικότητα.

Prev Post Τρία πολύ ενδιαφέροντα concepts ετοιμάζει η Honda
Next Post Nissan Concept 20-23 – Μία πρώτη ματιά στο Micra του μέλλοντος!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook