Nέο Jeep Wrangler – Eτοιμάζεται να έρθει στην Ευρώπη

Nέο Jeep Wrangler – Eτοιμάζεται να έρθει στην Ευρώπη

Το νέο Jeep Wrangler 2024 διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην γκάμα της Jeep επιτυγχάνοντας σημαντική αναβάθμιση στους τομείς της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας, χωρίς συμβιβασμό στις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες ή την προσήλωση στον εταιρικό στόχο του Zero Emission Freedom. Η ανανεωμένη γενιά είναι πιο ικανή σε κάθε τομέα, τιμώντας ταυτόχρονα στο έπακρο τη συνταγή που έχτισε το θρύλο του πιο ικανού και αναγνωρίσιμου εκτός δρόμου μοντέλου που υπάρχει. Ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στη σκληροτράχηλη έκδοση Rubicon που διαθέτει «πλευστό» πίσω άξονα Dana 44 HD. Η συγκεκριμένη διάταξη σημαίνει πως η πλήμνη του τροχού είναι ξεχωριστή από το ημιαξόνιο, εξασφαλίζοντας απόλυτη αξιοπιστία και αντοχή, πολύ καλά χαρακτηριστικά απόδοσης και εύκολη συντήρηση. Το βασικό όφελος του συγκεκριμένου τύπου άξονα είναι ότι δε μεταφέρονται στα ημιαξόνια φορτία που σχετίζονται με το βάρος του αυτοκινήτου, παρά μόνο οι δυνάμεις στρέψης που περιστρέφουν τον τροχό.

Η άμεσα αναγνωρίσιμη αισθητική του Jeep Wrangler είναι αναβαθμισμένη με νέα μάσκα που έχει μαύρα και πιο λεπτά στελέχη. Πρόκειται για μια αλλαγή που εκτός από αισθητικό έχει και λειτουργικό αποτύπωμα, αφού βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλώματος ψύξης διοχετεύοντας περισσότερο φρέσκο αέρα. Για την οροφή υπάρχουν διαθέσιμα δύο hardtop εκ των οποίων το ένα είναι μαύρο και το άλλο βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος. Είναι επίσης διαθέσιμο το Sky One-Touch που ανοίγει ηλεκτρικά και το hardtop με Sunrider, ενώ παραμένουν βέβαια οι διαιρούμενες πόρτες που δίνουν άφθονες διαθέσιμες επιλογές σε όποιον αναζητά την ελευθερία της οδήγησης χωρίς οροφή, παρμπρίζ αλλά και πόρτες, προκειμένου να αισθάνεται ένα με τη φύση.

Η καμπίνα του νέου Wrangler έχει αποκτήσει premium στοιχεία και υψηλή τεχνολογία, επικουρικά στην ευχρηστία και την πρακτικότητα που χαρακτηρίζει κάθε Jeep. Η κεντρική κονσόλα είναι λιτή και με έντονο ανάγλυφο, σε αρμονία με την οριζόντια γραμμή του ταμπλό και τον πίνακα οργάνων που περιβάλλεται από μαλακά υλικά –ύφασμα ή πολυουρεθάνη- με εμφανείς ραφές. Όλα τα Wrangler 2024 διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα hands-free με βελτιωμένη αναγνώριση της φωνής, ενώ οι εκδόσεις Sahara και Rubicon έχουν ηχοαπορροφητικό παρμπρίζ, πιο παχιά μοκέτα και επιπρόσθετο ηχομονωτικό υλικό γύρω από το παρμπρίζ και στις μεσαίες κολόνες του αμαξώματος, για χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Η νέα οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3” είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Wrangler και υποστηρίζει την λειτουργία του συστήματος πολυμέσων Uconnect 5 που συνδέεται ασύρματα με Apple CarPlay και Android Auto. Είναι πέντε φορές πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά του συστήματος, ενώ χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android και δέχεται αναβαθμίσεις over-the-air (OTA) που σε βάθος χρόνου θα διευρύνουν συνεχώς τις δυνατότητές του.

Με το πιο εξελιγμένο σύστημα κίνησης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Jeep, το Wrangler 4xe Plug-In Hybrid αποδίδει 380 PS (280 kW) και 637 Nm, πετυχαίνοντας έως 51 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε αστικό πεδίο (στοιχείο προς τελική έγκριση). Για το Wrangler 2024 μάλιστα, η μπαταρία (Li-NMC) των 17 kWh μπορεί να τροφοδοτεί εξωτερικές συσκευές όπως smartphone και tablet, μέσω του Jeep 4xe Power Box που περιλαμβάνει τέσσερις πρίζες 230 V. Το σύστημα κίνησης διαθέτει τρία προφίλ λειτουργίας, χάρη στα οποία καλύπτει με την ίδια ευκολία τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και την πιο απαιτητική εξερεύνηση στη φύση. Τα πρώτα Jeep Wrangler 2024 θα φτάσουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων μέσα στο πρώτο μισό του 2024, διαθέσιμα σε εκδόσεις Sahara και Rubicon.

Prev Post Η ABT CUPRA XE ξανά με τον  Sébastien Loeb και την Klara Andersson
Next Post Έναρξη συνεργασίας μεταξύ Opel Hellas και Γιαννίρης Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook