Η Xiaomi τώρα και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Xiaomi τώρα και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Xiaomi είναι μία από τις πλέον ανερχόμενες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο. Από το 2010 όταν και ιδρύθηκε, έχει καταφέρει να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο και έχει επεκταθεί στον ευρύτερο κλάδο των ηλεκτρονικών διαθέτοντας πληθώρα οικιακών συσκευών και πλέον… αυτοκίνητα! Αυτό είναι το SU7 της Xiaomi, η πρώτη προσπάθεια της κινέζικης εταιρίας που σύμφωνα με τον CEO της, Lei Jun, θέλει να γίνει ένας από τους 5 κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια!

Η Xiaomi θα ανταγωνιστεί την Porsche και την Tesla και θα δημιουργήσει ένα ονειρικό αυτοκίνητο για τη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά. Μέχρι τότε όμως, έχουμε το SU7, ένα sedan με μήκος σχεδόν 5 μέτρων που έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από την Xiaomi και τον επικεφαλής design της, Sawyer Li και βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική με όνομα “Modena” η οποία μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρικά συστήματα τόσο 400V όσο και 800V καθώς και κινητήρια σύνολα με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, να αναφέρουμε ότι το Xiaomi SU7 είναι κατά τι μακρύτερο από την Porsche Taycan, ελάχιστα στενότερο και περί τα 44 χιλιοστά ψηλότερο από το γερμανικό μοντέλο ενώ το μεταξόνιο των 3.0 μέτρων είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό της Taycan με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους χώρους στην καμπίνα όσο και για το πάτημα του SU7 στον δρόμο. Οι λιτές γραμμές, η μικρή μετωπική επιφάνεια και η γενικότερη αεροδυναμική βελτιστοποίηση του σχήματος του Xiaomi SU7 έχουν ως αποτέλεσμα έναν συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν υπερβαίνει το 0.195 και του χαρίζουν τον τίτλο του πιο αεροδυναμικού αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η ακαμψία του νέου μοντέλου, με την Xiaomi να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για την κατασκευή του πίσω μέρους χρησιμοποιείται μία πρέσα 9.100 τόνων!

Όσον αφορά στις εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμο το πρώτο μοντέλο της Xiaomi, η εταιρία ανακοίνωσε τρεις. Την βασική που ονομάζεται V6 (καμία σχέση με τους ομώνυμους θερμικούς κινητήρες, όπως και οι άλλες εκδόσεις) με έναν ηλεκτροκινητήρα 300 ίππων και 400 Nm ροπής που είναι ικανός να επιταχύνει το αμάξωμα στα 100 km/h σε μόλις 5.28 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η μοναδική που περιορίζεται στα 400V που σημαίνει ότι δεν φορτίζει εξίσου γρήγορα με τις ακριβότερες αλλά όπως και να έχει, η μπαταρία των 73.6 kWh εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 668 χιλιομέτρων. Η V6S έκδοση αναβαθμίζεται στα 800V και αποκτά 75 άλογα και 100 Nm επιπλέον ενώ η κορυφαία V8 έκδοση εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα επιπλέον με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να αυξάνεται στα 673 άλογα και ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 km/h να μειώνεται στα 2.78 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 101 kWh δε, εξασφαλίζει εμβέλεια 800 χιλιομέτρων ενώ όταν χρειαστεί φόρτιση, το Xiaomi SU7 μπορεί να αναπληρώσει περί τα 220 χιλιόμετρα σε μόλις 5 λεπτά με τον κατάλληλο ταχυφορτιστή φυσικά.

Το μόνο που δεν αναφέρει ακόμα η Xiaomi είναι η τιμή του SU7 αλλά με δεδομένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τις δυνατότητες του, την τεχνολογία που ενσωματώνει και όλα αυτά που προσφέρει τόσο όσον αφορά στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης όσο και στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση, δεν θα είναι χαμηλή. Όταν στοχεύεις στην Porsche και την Tesla άλλωστε, δεν χρειάζεται να αναφέρεις κάποιο συγκεκριμένο νούμερο. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται προς το παρόν…

Prev Post Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer και η Lexie Alford συνεχίζουν το επικό τους ταξίδι στον κόσμο
Next Post Η BYD διαλέγει την Ουγγαρία για το εργοστάσιο της
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook