Η Volkswagen θέλει πιο φιλικό design.

Η Volkswagen θέλει πιο φιλικό design.

Εδώ και αρκετό καιρό αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το design των αυτοκινήτων έχει γίνει υπερβολικά επιθετικό και mucho. Από τα μικρά hatchbacks μέχρι τις πιο εξωτικές κατασκευαστές, οι σχεδιαστές επιδιώκουν μία ένταση και μία πολυπλοκότητα στις δημιουργίες τους με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της Polestar, να είναι σχεδόν φορτικές. Τώρα και η Volkswagen φαίνεται πως αλλάζει κατεύθυνση με το design των μοντέλων της ακολουθώντας τον δρόμο της φιλικότητας και του… χαμόγελου.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όλα τα αυτοκίνητα μας με περισσότερο συναίσθημα. Εξαρτάται από το προϊόν καθώς δεν μπορεί κάθε αυτοκίνητο να έχει έναν τόσο θετικό, φιλικό χαρακτήρα αλλά ένα είναι σαφές: θα δείτε περισσότερα βήματα προς [προς αυτή την κατεύθυνση] και όχι μόνο στα ηλεκτρικά. Όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν περισσότερο συναίσθημα αλλά και περισσότερη ποιότητα.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Jozef Kaban. Η αρχή έγινε με το ID Buzz που “φόρεσε” το μεγαλύτερο χαμόγελο όπως επέβαλε ο χαρακτήρας και η ιστορία του μοντέλου. Από εδώ και πέρα, θα βλέπουμε πιο φιλικά VW αφού μία από τις βασικές προτεραιότητες του CEO της εταιρίας, Thomas Schafer είναι να κάνει τους ανθρώπους να ερωτευτούν ξανά τα μοντέλα της. Το design παίζει βεβαίως πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, όπως και άλλα χαρακτηριστικά – βλ. ποιότητα, απόδοση κλπ.

Prev Post Fiat X1/9 – ένα supercar μιας άλλης εποχής
Next Post Ακυρώνεται για 4η χρονιά η έκθεση της Γενεύης.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook