Η Volkswagen στοκάρει γυαλί!

Η Volkswagen στοκάρει γυαλί!

Ιδανικά η βιομηχανία αυτοκινήτου θα ήθελε ηρεμία και τάξη την ώρα που πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μεταμορφώσεις στην ιστορία της, αλλά η κατάσταση παγκοσμίως απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί “ήρεμη”. Οι αναποδιές ξεκίνησαν με την πανδημία που με την σειρά της οδήγησε σε τεράστια προβλήματα στις ανεφοδιαστικές αλυσίδες και κατά συνέπεια, στην παραγωγή. Τώρα, είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που προκαλεί αναταράξεις καθώς ολόκληρη η Ευρώπη προετοιμάζεται για μία ενεργειακή κρίση που όμοια της δεν έχουμε ξαναζήσει πρόσφατα. Γι’ αυτό οι κατασκευαστές αναγκάζονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Volkswagen που προμηθεύεται γυαλί σε κάθε μορφή σε μεγάλες ποσότητες.

Η παραγωγή του γυαλιού, το οποίο περιττό να αναφέρω πως έχει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χρήσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτου και όχι μόνο, είναι μία εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία λόγω των θερμοκρασιών που απαιτούνται και με το κόστος της ενέργειας να έχει εκτιναχθεί στα ύψη οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να προλάβουν μία κατάσταση που δυνητικά, μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Η Volkswagen έχει ήδη ξεκινήσει να στοκάρει γυαλί για τα παράθυρα και τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων από τους υπάρχοντες προμηθευτές της ενώ εξετάζει την διεύρυνση των συνεργατών της με προμηθευτές εκτός Ε.Ε.

Φυσικά, δεν είναι μονάχα η βιομηχανία αυτοκινήτου που βρίσκεται προ των πυλών μίας ακόμα κρίσης καθώς το γυαλί, σε οποιαδήποτε μορφή, χρησιμοποιείται και από άλλες βιομηχανίες. Η γερμανική ζυθοποιία Brauerei C. & A. Veltins εγκατέλειψε την συνήθη πρακτική της να αγοράζει μπουκάλια σύμφωνα με τις ανάγκες της κατά τη διάρκεια της χρονιάς και βλέποντας τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 90% έκανε παραγγελία 50 εκατομμυρίων μπουκαλιών. Οπότε ακόμα και καταξιωμένες πρακτικές όπως το “just-in-time” αρχίζουν να… αμφισβητούνται σε αυτούς τους περίεργους καιρούς.

Prev Post Έτοιμη η M-Sport Ford WRT για το Ράλλυ Ακρόπολις
Next Post Νέο SUV από την Subaru στις 15 Σεπτεμβρίου
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook