Η Stellantis προσπέρασε την Tesla στην Ευρώπη!

Καλώς ή κακώς η Tesla αποτελεί το σημείο αναφοράς όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρία που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες, να έχει το σωστό timing και να “επιβάλλει” μία νέα τεχνολογία σε μία εξαιρετικά δυσκίνητη βιομηχανία, καταγράφοντας περίπου 1.000.000 πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021! Ο ανταγωνισμός αρχίζει να καλύπτει το χαμένο έδαφος όμως και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Stellantis προσπέρασε την Tesla στα μισά της κούρσας για το 2022.

Ο κολοσσός που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και του PSA Group πούλησε 105.413 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη κατά τους πρώτους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ η Tesla σταμάτησε στα 78.277. Μπροστά τους είναι μονάχα το VW Group που κατάφερε να πουλήσει 116.307 EVs στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εξαιρουμένων των Πορτογαλία, Σουηδία και Φινλανδία για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά συμπεριλαμβανομένων των Ην. Βασίλειο, Ελβετία, Ισλανδία και Νορβηγία). Το best-seller της Stellantis στην Ευρώπη ήταν το νέο Fiat 500 που πήρε και τον άτυπο τίτλο του ηλεκτρικού με τις περισσότερες πωλήσεις στην Δ. Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναν τίτλο που τα τελευταία 2 χρόνια κατακτούσε η Tesla.

Το νέο 500 ήταν επίσης το ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία και την Γερμανία ενώ το e-208 κατάφερε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό στην Γαλλία για την ίδια χρονική περίοδο. Πανευρωπαϊκά πάντως, κατά το πρώτο μισό του 2022, δύο μοντέλα της Tesla σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις: το Model Y με 39.969 και το Model 3 με 38.280. Πίσω τους βρέθηκε το ηλεκτρικό Fiat 500 με 32.315 αυτοκίνητα και το Peugeot e-208 με 21.918. Για το Volkswagen Group, το ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Skoda Enyaq iV με 19.951 αυτοκίνητα αλλά οι συσχετισμοί στην ήπειρο ενδεχομένως να αλλάξουν καθώς παρουσιάζονται συνεχώς νέα μοντέλα.

Prev Post Αυτό είναι το νέο Fiat Fastback.
Next Post Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός καυτού, ηλεκτρικού Opel Astra!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook