Η Stellantis επενδύει €1.5 δις στην κινέζικη Leapmotor

Η Stellantis επενδύει €1.5 δις στην κινέζικη Leapmotor

Η Stellantis που ήδη περιλαμβάνει 14 μάρκες αυτοκινήτων και 2 εταιρίες κινητικότητας διευρύνει περαιτέρω το portfolio των δραστηριοτήτων της ανακοινώνοντας την επένδυση 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην κινέζικη Leapmotor. Μία επένδυση που δεν θα της δώσει μονάχα το 20% περίπου της κινέζικης εταιρίας αλλά θα της επιτρέψει την δημιουργία μία κοινοπραξίας με αυτήν, μία κοινοπραξία στην οποία η Stellantis θα κατέχει το 51%, η οποία θα ονομάζεται Leapmotor International και θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή, την πώληση και την παραγωγή προϊόντων με τα σήματα της Leapmotor εκτός της Κίνας.

Με την συμφωνία, στόχος είναι η αύξηση των πωλήσεων της Leapmotor στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, αλλά και η εκμετάλλευση της ήδη υπάρχουσας, παγκόσμιας παρουσίας της Stellantis ώστε η Leapmotor να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές με πρώτη και καλύτερη την Ευρώπη, πιθανότατα ακόμα και εντός του 2024. Η Stellantis θέλει να χρησιμοποιήσει το εξαιρετικά καινοτόμο και αποδοτικό όσον αφορά το κόστος, οικοσύστημα της Leapmotor στην Κίνα αλλά και για την επίτευξη των στόχων του φιλόδοξου προγράμματος της “Dare Forward 2030” με την πιθανότητα να εξερευνηθούν περαιτέρω αμοιβαία επωφελείς συνέργειες στο μέλλον. Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Stellantis συνεργάζεται με μία κινέζικη εταιρία καθώς μόλις έναν χρόνο πριν τερμάτισε την κοινοπραξία της με την GAC που κατασκεύαζε και διένειμε οχήματα της Jeep στην Κίνα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η συμφωνία της Stellantis με την Leapmotor δημιουργεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και για τις δύο, τόσο εντός της κινέζικης αγοράς όσο και έξω από αυτήν (βλ. Ευρώπη). Οι αγορές όμως δεν αντέδρασαν με τον ίδιο ενθουσιασμό καθώς το ρίσκο της επένδυσης σε μία start-up είναι αρκετά ψηλό. Έτσι, η μετοχή της Leapmotor εμφανίζει πτωτικές τάσεις την τελευταία εβδομάδα από τα 40.50 δολάρια Χονγκ Κονγκ στα περίπου 28.00 δολάρια Χονγκ Κονγκ αλλά προφανώς η Stellantis βλέπει ότι η κινέζικη εταιρία έχει την δυναμική να γίνει το the-next-big-thing στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας και να αυξήσει δραστικά το αποτύπωμα της στην αγορά. Θα φανεί στο μέλλον.

Prev Post Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024
Next Post Opel Επαγγελματικά – Με πιο εύκολο τρόπο απόκτησης
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook