Η Stellantis ανακοίνωσε πέντε νέα μοντέλα για το Melfi

Η Stellantis ανακοίνωσε πέντε νέα μοντέλα για το Melfi

Την ώρα που η Stellantis, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των εργαζομένων της στις Η.Π.Α., τα πράγματα κυλούν πολύ πιο ομαλά στην Ιταλία με τον όμιλο να ανακοινώνει στα συνδικάτα εργαζομένων το πρόγραμμα για το εργοστάσιο στο Melfi. Βλέπεις, υπήρχε μία ασάφεια όσον αφορά στο μέλλον του εργοστασίου όπου παράγονται αυτή τη στιγμή τα Fiat 500X, Jeep Compass και Jeep Renegade και τα συνδικάτα κάλεσαν του εργαζόμενους σε μία μονοήμερη απεργία τον περασμένο μήνα. Η Stellantis ανταποκρίθηκε όμως και ενημέρωσε τους επικεφαλής των ενώσεων για το πλάνο που έχει καταστρώσει για το προσεχές μέλλον.

Ένα πλάνο που όπως αποκάλυψαν τα συνδικάτα (αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει η ίδια η Stellantis) περιλαμβάνει 5 νέα μοντέλα μεταξύ 2024 και 2026. Η παραγωγή των μοντέλων που κατασκευάζονται αυτή την στιγμή στο Melfi θα σταματήσει το 2024 και το 2025 αλλά ήδη από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει η παραγωγή ενός νέου μοντέλου της DS. Το 2025 θα προστεθεί στο… μενού του Melfi το νέο Jeep Compass που θα είναι διαθέσιμο τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική όσο και σε υβριδική έκδοση και ένα ακόμα μοντέλο της DS. Η παραγωγή δύο επιπλέον μοντέλων, της Opel και της Lancia, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2026.

Για να έχεις μία ολοκληρωμένη και πιο ευκρινή εικόνα όσον αφορά στα μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο Melfi και προφανώς, θα λανσαριστούν στην αγορά, το πρώτο DS θα είναι ένα 5-θυρο fastback με όνομα DS 9 που οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι θα έχει δίδυμο αδερφό με τα σήματα της Opel – τον αντικαταστάτη του Insignia. Το δεύτερο DS θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα πάρει την θέση του DS 7 Aircross, το Jeep Compass είναι γνωστό ενώ το 2026, τα Opel και Lancia που θα περάσουν στην παραγωγή λέγεται ότι θα είναι το νέο Manta και η ναυαρχίδα, Gamma αντίστοιχα. Το βασικό χαρακτηριστικό όλων αυτών των μοντέλων είναι ότι θα χρησιμοποιούν την STLA Medium αρχιτεκτονική ενώ η παραγωγή τους θα επωφελείται από τη νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών που “θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με το λανσάρισμα των νέων αυτοκινήτων”. Ταυτόχρονα, η Stellantis παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η ανεφοδιαστική αλυσίδα που περιλαμβάνει φυσικά τοπικές βιομηχανίες και logistics δεν θα διαταραχθεί αλλά τόνισε ότι τόσο οι συνεργάτες της όσο και οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για την μεταμόρφωση της βιομηχανίας αυτοκινήτου σε μία που δεν προκαλεί κοινωνική ή περιβαλλοντική ζημιά.

Prev Post Nissan Hyper Urban concept – Η νέα εποχή της Nissan
Next Post Το ανανεωμένο Enyaq RS είναι το ταχύτερο Skoda στην ιστορία!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook