Η Porsche μπαίνει στο χρηματιστήριο!

Η Porsche μπαίνει στο χρηματιστήριο!

Μετά από αρκετούς μήνες διαβουλεύσεων το Volkswagen Group ανακοίνωσε την πρόθεση του να εισάγει την Porsche στο χρηματιστήριο μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο αν και στην ανακοίνωση της συμπεριλαμβάνει έναν μικρό αστερίσκο αναφέροντας ότι τόσο η είσοδος της γερμανικής εταιρίας στις αγορές όσο και το χρονοδιάγραμμα αυτής “εξαρτώνται από τις εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά”. Σε κάθε περίπτωση, η Porsche έχει ξεκινήσει μία περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους επενδυτές, με το ενδιαφέρον αυτό να έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες των υπευθύνων και να κάνει τους αναλυτές να πιστεύουν ότι αυτή η εισαγωγή πρόκειται να είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει ποτέ στην Ευρώπη παρά την τρέχουσα κατάσταση των αγορών που δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Η αποτίμηση της Porsche από τους επενδυτές εκτιμάται αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να φτάσει έως και τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι η Porsche δεν σκοπεύει να λανσάρει το σύνολο των μετοχών της στην αρχική δημόσια προσφορά. Σε κάθε περίπτωση, η VW ανακοίνωσε ότι η Qatar Investment Authority ήδη σκοπεύει να αγοράσει ένα μερίδιο της τάξης του 4.99% ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από δισεκατομμυριούχους συμπεριλαμβανομένων του ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz και του προέδρου της Louis Vuitton, Bernard Arnault μεταξύ άλλων. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και κριτική απέναντι στη γερμανική εταιρία καθώς οι μετοχές που θα προσφερθούν στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης όπως όλα δείχνουν, δεν έχουν δικαιώματα ψήφου ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το αν το timing της εισόδου της Porsche στο χρηματιστήριο είναι το κατάλληλο.

Η εταιρία όμως είναι αισιόδοξη και πιστεύει πως η αρχική δημόσια προσφορά που ετοιμάζεται θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην μεταμόρφωση της καθώς “χτίζει” τόσο προς την κατεύθυνση του λογισμικού όσο και προς αυτήν του εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Prev Post Σε μία εβδομάδα η νέα Ford Mustang!
Next Post Στις 13 Σεπτεμβρίου η Ferrari Purosangue.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook