Η Porsche ανακοίνωσε ένα ακόμα πολυτελές, ηλεκτρικό SUV

Η Porsche ανακοίνωσε ένα ακόμα πολυτελές, ηλεκτρικό SUV

Τα sports cars μπορεί να χτίζουν την εικόνα μίας μάρκας αλλά δεν είναι αυτά που χτίζουν τα οικονομικά της στοιχεία. Τα παραδείγματα πολλά αλλά στην περίπτωση της Porsche ειδικά, η Cayenne και η Macan είναι αυτές που σηκώνουν τα… οικογενειακά βάρη. Σε αυτήν την πολύπλοκη εξίσωση οι κατασκευαστές πρέπει τώρα να συνυπολογίσουν τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους και η Porsche που έχει ήδη ανακοινώσει ότι η επόμενη γενιά της Macan, που αναμένεται το 2023, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, είναι έτοιμη να προσθέσει ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της.

Σχεδιάζουμε να προσθέσουμε ένα νέο πολυτελές, αμιγώς ηλεκτρικό SUV στο ελκυστικό portfolio μας που θα κυλίσει από την γραμμή παραγωγής στην Λειψία. Αυτό θα επεκτείνει περαιτέρω την θέση μας στο segment των αυτοκινήτων πολυτελείας. Στοχεύουμε σε κατηγορίες υψηλότερων περιθωρίων κέρδους και σε νέες ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο.

Δήλωσε ο CEO της γερμανικής μάρκας, Oliver Blume χωρίς ωστόσο να παρέχει επιπλέον πληροφορίες. Πάντως η Porsche, που φαίνεται να μην μπορεί να λαθέψει στις κινήσεις της τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως έχει πάρει τον σφυγμό της αγοράς και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις τάσεις που επικρατούν με τον πλέον επικερδή τρόπο. Επιπλέον, με την επερχόμενη ηλεκτρική Macan, τους επίσης ηλεκτρικούς αντικαταστάτες των 718 μοντέλων και το νέο πολυτελές SUV που ανακοίνωσε σήμερα, είναι καθ’ οδόν για να πετύχει τον στόχο της για την πώληση οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων σε ποσοστό 80% επί του συνόλου μέχρι το 2030. Έναν στόχο που δεν έχει λόγο να ανησυχήσει τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της εφόσον θα της επιτρέψει να συνεχίσει να κατασκευάζει τα βενζινοκίνητα sports cars της.

Prev Post Μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Honda Civic Type R.
Next Post Προσιτό ηλεκτρικό εξελίσσει η Hyundai
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook