Η νέα BMW X3 θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ!

Η νέα BMW X3 θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ!

Με τον τρόπο με τον οποίο έχει κινηθεί η BMW για την ανανέωση της οικογένειας SUV της, η X3 είναι ένα από τα παλαιότερα μοντέλα στην γκάμα – όχι ακριβώς παλιό, καθώς παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 αλλά σε κάθε περίπτωση όχι νέο όπως οι X1 και X2. Το facelift που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια της χάρισε μία νέα πνοή ώστε να συνεχίσει την εμπορική πορεία της μοντέρνα και ελκυστική σε μία πραγματικά κατηγορία με… αδίστακτους ανταγωνιστές αλλά η BMW X3 κινδυνεύει να μείνει πίσω από τα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, αν όχι εμφανισιακά τότε σίγουρα σε επίπεδο τεχνολογίας.

Αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει όμως ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε τον αντικαταστάτη της X3 και πως αυτός θα είναι το SUV που αναφέρει διαρκώς η BMW ότι θα παρουσιαστεί σχεδόν ταυτόχρονα με το “Neue Klasse” sedan. Αν όντως ισχύει αυτό, τότε περιμένουμε από τη νέα X3 να αποτελέσει ένα πραγματικό τεχνολογικό άλμα αφού οι δυνατότητες της Neue Klasse αρχιτεκτονικής είναι σημαντικά αναβαθμισμένες σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα έχει στην φαρέτρα της η εταιρία. Ακόμα δεν έχουμε επιβεβαίωση, οπότε προτείνω να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε οποιαδήποτε νέα πληροφορία δεν προέρχεται απευθείας από την εταιρία αλλά το μόνο σίγουρο στην περίπτωση της νέας BMW X3 είναι ότι η νέα γενιά θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που αντικαθιστά. Η αύξηση στις διαστάσεις κρίνεται ως επιβεβλημένη για την επαρκή και ουσιαστική διαφοροποίηση της X3 από την μικρότερη X1, η οποία με την σειρά της μεγάλωσε αρκετά στη νέα γενιά της.

Έτσι, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν η νέα BMW X3 ήταν 5 ή ακόμα και 10 εκατοστά μεγαλύτερη από τον προκάτοχο της, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Το design της θα δανειστεί αρκετά στοιχεία από τη νέα BMW X1 οπότε θα είναι πολωτικό όπως τα περισσότερα σχέδια της γερμανικής μάρκας τον τελευταίο καιρό ενώ στην καμπίνα περιμένουμε να δούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τόσο όσον αφορά στην συνδεσιμότητα και το infotainment όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Αναφορικά με τα μηχανικά, οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το σημείο λένε ότι η νέα X3 θα κάνει χρήση δύο αρχιτεκτονικών ώστε να προσφέρει μία ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων – από τους γνωστούς θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με διάφορα επίπεδα εξηλεκτρισμού, μέχρι και αμιγώς ηλεκτρικά (βλ. iX3) που θα εξοπλίζονται πιθανότατα με την 6η γενιά της τεχνολογίας eDrive που θα χαρίζει αυξημένη απόδοση και υψηλότερη αυτονομία. Φήμες λένε ότι η θερμική BMW X3 θα παρουσιαστεί και θα λανσαριστεί στην αγορά πιθανώς ακόμα και το 2024 με την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της να ακολουθεί το επόμενο έτος.

Prev Post Η Porsche ετοιμάζεται για τον εξηλεκτρισμό της 911!
Next Post Η μοναδική Ferrari SP-8 είναι ένας εορτασμός του V8!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook