Η Mini μετατρέπει το κλασικό… Mini σε ηλεκτρικό!

Τα restomods είναι μία τάση που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια στην αγορά και με την εξέλιξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, η ίδια η τάση αρχίζει να μεταμορφώνεται σε κάτι θεμελιωδώς διαφορετικό με τα λεγόμενα electromods – κλασικά αυτοκίνητα τα οποία έχουν εκμοντερνιστεί με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο δηλαδή. Τώρα, η Mini γίνεται μία από τις εταιρίες που ασχολούνται ενεργά με αυτού του είδους την μετατροπή προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο με το οποίο το κλασικό Mini γίνεται ηλεκτρικό.

Μία εξειδικευμένη ομάδα στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Οξφόρδη αναλαμβάνει την αφαίρεση του κινητήρα και όλων των σχετικών περιφερειακών ώστε το αυθεντικό Mini να μπορέσει να υποδεχθεί τον ηλεκτροκινητήρα των 122 ίππων και την απαραίτητη μπαταρία. Η μάρκα δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό, πλέον, Mini αλλά αναφέρει πως η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση απαιτεί περί τα εννέα δευτερόλεπτα ενώ η μπαταρία επαρκεί για αυτονομία της τάξης των 160 χιλιομέτρων. Προφανώς το αυτοκίνητο δεν προορίζεται για μεγάλα ταξίδια αλλά παρέχει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη/οδηγό να κινείται ελεύθερα και δωρεάν σε αστικές περιοχές όπου υπάρχουν χρεώσεις για βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Περισσότερο ενδιαφέρον ακόμα και από την ίδια την μετατροπή, έχει το γεγονός ότι η Mini σημαδεύει και αποθηκεύει οτιδήποτε αφαιρείται από το κλασικό μοντέλο κατά τις εργασίες για τον εξηλεκτρισμό του ώστε αν και όταν το επιθυμήσει ο ιδιοκτήτης να επιστρέψει στην αρχική μορφή του. Έχει φροντίσει δε, ώστε η μετατροπή να είναι απολύτως αντιστρέψιμη ενώ οι επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Mini είναι οι ελάχιστες δυνατές και περιορίζονται στην δημιουργία της υποδοχής για τον φορτιστή και στην τοποθέτηση ενός νέου οργάνου που προβάλλει πληροφορίες σχετικά με την θερμοκρασία, την εμβέλεια και την ταχύτητα στο αυθεντικό ταμπλό.

Prev Post Νέα BMW 8 Series. Λίγες και μικρές αλλαγές.
Next Post Mercedes-Benz Citan. Διαθέσιμο και στη χώρα μας
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook