Τα πράσινα φώτα θα ανάψουν στην πίστα του Bahrain σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα και οι ομάδες είναι ήδη εκεί, στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους δοκιμάζοντας τα μονοθέσια στο τελευταίο pre-season test. Εν τω μεταξύ, η Mercedes-AMG αποκάλυψε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας το οποίο θα μοιράζεται τα καθήκοντα του με την Aston Martin Vantage. Ενώ όμως μέχρι πέρυσι απολαμβάναμε το βαθύ γουργουρητό της GT R, φέτος η γερμανική εταιρία ανεβάζει τον πήχη ντύνοντας την σκληροπυρηνική GT Black Series στην γνώριμη, κόκκινη livery.
Η εταιρία δηλώνει πως η GT Black Series που θα χρησιμοποιείται ως Safety Car σε επιλεγμένους αγώνες τη νέα σεζόν είναι σχεδόν απολύτως εργοστασιακή και για να είμαστε ειλικρινείς, λογικό είναι. Ούτως ή άλλως, η κορυφαία εκδοχή του γερμανικού sports car εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 730 ίππων και 800 Nm ροπής, ένα σχεδόν αγωνιστικό bodykit που παράγει περί τα 400 κιλά downforce στα 250 km/h και όλα εκείνα τα καλούδια που της επιτρέπουν να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα, να συνεχίζει μέχρι την τελική των 325 km/h και να στρίβει με εξωφρενικές ταχύτητες. Μπορεί όχι για τα δεδομένα της Formula 1 αλλά σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον δρόμο, όπως αποδεικνύει και το ρεκόρ που έχει σημειώσει στην πίστα του Nurburgring.
Έτσι, το νέο Safety Car της Mercedes-AMG έχει αποκτήσει ένα νέο roll cage από τιτάνιο που δεν βελτιώνει μονάχα την παθητική ασφάλεια αλλά και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην πίστα, δύο tablets που επιτρέπουν στους επιβάτες να παρακολουθούν την πίστα και τον αγώνα και τα απαραίτητα φώτα που έχουν μεταφερθεί από την οροφή που ήταν μέχρι και πέρυσι, στο πάνω μέρος του παρπρίζ και την πίσω αεροτομή. Πακέτο με την GT Black Series δε, έρχεται και η GT 63 S η οποία εκτελεί καθήκοντα ιατρικού αυτοκινήτου.