Η McLaren αποκαλύπτει την MCL36.

Συγκριτικά με το ένδοξο παρελθόν της McLaren, οι επιδόσεις της την προηγούμενη σεζόν μοιάζουν απογοητευτικές αλλά στην πραγματικότητα, το 2021 ήταν μία καλή χρονιά για την αγγλική ομάδα. Τερμάτισε 4η στην γενική κατάταξη με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από το 2012, αποδεικνύοντας ότι έχει μικρύνει την ψαλίδα ανάμεσα σε αυτήν και τις 3 ομάδες πάνω από αυτήν ενώ σημείωσε και την πρώτη της νίκη από το 2012 με τον Daniel Ricciardo στην Monza. Στόχος τώρα είναι να “χτίσει” πάνω στην προηγούμενη χρονιά και να συνεχίσει την ανοδική πορεία που αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα της επιτρέψει να διεκδικεί ξανά νίκες και γιατί όχι, το πρωτάθλημα.

Είναι νωρίς να μιλάμε για τόσο φιλόδοξους στόχους βεβαίως, αλλά οι μεγάλες αλλαγές σύμφωνα με τις οποίες έχει δημιουργηθεί η ολοκαίνουρια MCL36 αφήνουν ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι για την έκπληξη. Η ίδια η McLaren δεν κάνει λόγο ακόμα για νίκες και πρωταθλήματα και πολύ καλά κάνει, αλλά η εξέλιξη της MCL36 ξεκίνησε με ψηφιακές και μαθηματικές προσομοιώσεις πριν από 2 χρόνια, οπότε οι προσδοκίες είναι υψηλές. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα αποφάσισε να αποκαλύψει το μονοθέσιο με το οποίο θα πάει για τις πρώτες δοκιμές στην Βαρκελώνη και όχι ένα τυπικό παράδειγμα του μονοθεσίου του ’22 με τα χρώματα της, όπως έκανε η Red Bull πριν από λίγες ημέρες. Αυτό δείχνει μία… ενδιαφέρουσα αυτοπεποίθηση.

Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε ότι η McLaren θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το υβριδικό κινητήριο σύνολο της Mercedes-AMG, όπως θα συνεχίσουν και οι δύο οδηγοί της: ο Lando Norris, τον οποίο “έδεσε” με νέο συμβόλαιο και ο Daniel Ricciardo, που ελπίζουν ότι ο χρόνος προσαρμογής στους νέους κανονισμούς θα είναι μικρός και πως η ομάδα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα που παρέχουν αυτοί.

Prev Post Η Williams ελπίζει για το καλύτερο…
Next Post Chevrolet Silverado EV. Εργάτης με έως 673 ίππους!
Σχετικά άρθρα
© enkinisi.gr

Στην Aston Martin ο Alonso!

or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook