Η Maserati στην Formula E από το 2023.

Την ώρα που μεγάλη μερίδα του κόσμου αναρωτιέται ποιο το νόημα ύπαρξης της Formula E καθώς ποτέ δεν βρήκε την απήχηση που περίμεναν οι διοργανωτές, κάποιοι κατασκευαστές συνεχίζουν να στηρίζουν το πρωτάθλημα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά στην Maserati που επιστρέφει στο προσκήνιο των motorsports ανακοινώνοντας μία πλήρη, εργοστασιακή συμμετοχή από το 2023 και ενισχύοντας τον θεσμό μετά την αποχώρηση των Audi και BMW στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και της Mercedes στο τέλος της φετινής.

Αυτή είναι η πρώτη ιταλική και η δεύτερη μάρκα της Stellantis που θα συμμετέχει στην Formula E (μαζί με την DS Automobiles) ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η είσοδος της Maserati στο “ηλεκτρικό” πρωτάθλημα συμπίπτει με το λανσάρισμα των Gen3 κανονισμών.

Η Maserati Formula E θα είναι το τεχνολογικό εργαστήριο μας ώστε να επιταχύνουμε την εξέλιξη εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων τεχνολογίας αιχμής και ευφυές λογισμικό για τα αυτοκίνητα δρόμου μας.

Δήλωσε ο επικεφαλής motorsports της Stellantis, Jean-Marc Finot. Οι λεπτομέρειες της συμμετοχής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά η λογική λέει πως η ιταλική μάρκα θα χρησιμοποιεί το επιτυχημένο κινητήριο σύνολο της DS καθώς και αυτή έχει ανακοινώσει την δέσμευση της στους Gen3 κανονισμούς. Να σημειώσουμε δε, ότι η συμμετοχή της Maserati στο πρωτάθλημα της Formula E δεν είναι καθόλου τυχαία, με την εταιρία να έχει ήδη επιβεβαιώσει πως θα λανσάρει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει στο μέλλον, αρχής γενομένης από την MC20.

Prev Post Έτοιμο και το Toyota GR Yaris Rally1.
Next Post Toyota GR Corolla MORIZO. Ακόμα πιο σκληροπυρηνική.
Σχετικά άρθρα
© enkinisi.gr

Στην Aston Martin ο Alonso!

or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook