Η Lamborghini στο Le Mans το 2024!

Άλλη μία συμμετοχή υψηλού προφίλ εξασφάλισε ο κόσμος των αγώνων αντοχής με την Lamborghini να ανακοινώνει επίσημα ότι θα εξελίξει το δικό της αγωνιστικό σύμφωνα με τους κανονισμούς της LMDh κατηγορίας ώστε να λάβει μέρος όχι μόνο στο World Endurance Championship αλλά και στο IMSA Sportscar Championship στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Lamborghini θα είναι η 3η εταιρία του Volkswagen Group που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής καθώς αντίστοιχα προγράμματα έχουν ανακοινώσει τόσο η Audi (αν και φημολογείται πως το πρόγραμμα έχει διακοπεί) όσο και η Porsche.

Ενώ όμως αυτές οι δύο έχουν αποφασίσει να συνεργαστούν με την Multimatic για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασίζεται το αγωνιστικό τους, φήμες λένε ότι η Lamborghini μάλλον θα επιλέξει την Ligier, αναβιώνοντας εσκεμμένα ή άθελα της μνήμες από την συνεργασία των δύο εταιριών για το πρωτάθλημα της Formula 1 το 1991 – μία όχι και τόσο επιτυχημένη συνεργασία καθώς το μονοθέσιο ήταν απελπιστικά αργό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Lamborghini δείχνει ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς όταν ακούει τις λέξεις “αγωνιστικό πρωτότυπο” και “Lamborghini” στην ίδια πρόταση, αν και περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε τους ερχόμενους μήνες όταν το πρόγραμμα της ιταλικής εταιρίας αρχίσει να υλοποιείται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Lamborghini θα εξελίξει τον δικό της κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα συνδυαστεί με  το “spec” υβριδικό σύστημα που ορίζουν οι κανονισμοί.

Θα μετρηθούμε απέναντι στους καλύτερους, στις πιο απαιτητικές πίστες. Από τη μία, αυτό θα παρέχει στο επιτυχημένο αγωνιστικό πρόγραμμα μας ακόμα περισσότερη προβολή, αλλά θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε και μελλοντικές τεχνολογίες. Τα LMDh πρωτότυπα μας θα γίνουν τα πιο σοφιστικές ανοιχτά εργαστήρια σε τέσσερις τροχούς.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Stephan Wnkelmann. Για να έχεις μία εικόνα για τον ανταγωνισμό, η Lamborghini θα σταθεί απέναντι στις Acura, Alpine, BMW, Cadillac και Porsche στην LMDh κατηγορία ενώ οι Ferrari, Peugeot, Scuderia Cameron Glickenhaus, Toyota και ByKolles θα συμμετέχουν στην “hypercar” κατηγορία του WEC!

Prev Post Ducati MotoE. Έτοιμη για δράση η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Ducati
Next Post Στις 11 Μαρτίου η νέα σεζόν “Drive to Survive”.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook