Η Lamborghini δεν είναι έτοιμη να κάνει… γενναίο downsizing!

Η Lamborghini δεν είναι έτοιμη να κάνει… γενναίο downsizing!

Τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν πολλά στον τρόπο που βλέπουμε τα αυτοκίνητα ή τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν οι αναλυτές και οι εταιρίες. Ο εξηλεκτρισμός και η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης έχουν αρχίσει να διεισδύουν όχι μόνο στις mainstream κατηγορίες αυτοκινήτων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά με μοντέλα όπως η Ferrari 296 GTB και η McLaren Artura σε πολύ ακριβότερα και πολύ πιο… exclusive μέρη της αγοράς. Ακόμα και η Lamborghini, ο τρελός του χωριού (με  την καλή έννοια) όσον αφορά στο ευρύτερο segment των εξωτικών κατασκευών, ασπάστηκε την τεχνολογία με την ολοκαίνουρια Revuelto, όμως το έκανε με τον δικό της τρόπο.

Κράτησε τον ατμοσφαιρικό V12 ενώ η πλειοψηφία του ανταγωνισμού έχει στραφεί στην υπερτροφοδότηση και το downsizing και τον συνδύασε με ένα plug-in υβριδικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσφέρει περισσότερα από 1.000 άλογα! Με αυτό το δεδομένο λοιπόν και αφού έχουμε δει πώς μεταμορφώθηκε η ναυαρχίδα της, ξεκίνησε η συζήτηση για το μοντέλο που θα αποτελέσει τον διάδοχο της εξαιρετικά δημοφιλούς Huracan. Ποια είναι τα πλάνα της Lamborghini για την επόμενη γενιά αυτού του μοντέλου; Σε πρόσφατη συνέντευξη σε γερμανικό μέσο, ο Chief Technical Officer της εταιρίας, Rouven Mohr, δήλωσε ότι η Lamborghini δεν είναι έτοιμη να κάνει downsizing – όχι από τεχνικής άποψης βεβαίως, αλλά από πλευράς διάθεσης και φιλοσοφίας.

Ακόμα και στην ηλεκτρική εποχή χρειαζόμαστε τεχνική διαφοροποίηση που ταιριάζει με την φιλοσοφία του κατασκευαστή. Εκεί διαφέρουμε από τις υπόλοιπες μάρκες. Το θέμα του βάρους θα εξελιχθεί υπέρ των ηλεκτρικών τα επόμενα χρόνια, αλλά ένας V6 απλά δεν ταιριάζει με την μάρκα αυτή τη στιγμή.

Τάδε έφη Mohr. Όχι στο downsizing σε V6 κινητήρα για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Huracan, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι οι προαναφερθέντες ανταγωνιστές του έχουν στην καρδιά του υβριδικού κινητήριου συνόλου τους έναν τέτοιο βενζινοκινητήρα. Βέβαια, εκείνοι κάνανε downsizing από τον V8 στον V6, οπότε ίσως για το επόμενο sports car της η Lamborghini ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και κάνει downsizing από τον V10 της Huracan σε έναν V8! Μπορεί, δεν γνωρίζουμε. Πολλά ακούγονται αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι η Lamborghini θέλει να μειώσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων των νέων μοντέλων της και γι’ αυτό έχει στραφεί στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι έχει ετοιμάσει για τον διάδοχο της Huracan…

Prev Post Genesis – Δοκιμάζει σύστημα ασύρματης φόρτισης
Next Post Hyundai Ioniq 5 N – Παιχνίδια στα χιόνια με ένα i20 WRC!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook