Η Jaguar γιορτάζει μαζί με την Βασίλισσα.

Σε περίπτωση που ζεις κάτω από κάποια πέτρα, σε μία σπηλιά ή γενικώς οπουδήποτε μακριά από τον πολιτισμό, να σε ενημερώσω ότι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Αγγλία η Βασίλισσα Ελισσάβετ γιόρτασε τα 70 χρόνια υπηρεσίας στον λαό της χώρας με το λεγόμενο “Platinum Jubilee Central Weekend”. Η Ελισσάβετ γίνεται η πρώτη Μονάρχης της Αγγλίας που φτάνει σε αυτό το σημαντικό ορόσημο και η Jaguar γιορτάζει μαζί της παρουσιάζοντας μία E-Type Restomod μέσα από το τμήμα αναπαλαιώσεων της, Jaguar Classic.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν πελάτη της αγγλικής μάρκας ο οποίος ήθελε μία E-Type Roadster από την χρονιά γέννησης του. Η Jaguar ανταπεξήλθε στην πρόκληση βρίσκοντας ένα αυτοκίνητο με ημερομηνία παραγωγής που απείχε μόλις 2 ημέρες από τα γενέθλια του πελάτη της και έπιασε δουλειά προχωρώντας σε μία εκτενέστατη αναπαλαίωση. Φυσικά το αυτοκίνητο λύθηκε με τους μηχανικούς να διορθώνουν και να βελτιώνουν κάθε εκατοστό του πλαισίου, του αμαξώματος, των μηχανικών και του εσωτερικού. Κάτω από το καπό λοιπόν, δεν υπάρχει ο αυθεντικός εξακύλινδρος εν σειρά των 4.2 λίτρων αλλά ένα εκμοντερνισμένο σύνολο με χωρητικότητα 4.7 λίτρων το οποίο συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο 5 σχέσεων που σύμφωνα με την Jaguar είναι πιο ήσυχο, πιο… γλυκό και πιο ραφιναρισμένο από το αυθεντικό. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε καλύτερη ανάρτηση, φρένα και ελαστικά ώστε η ισχύς του 6-κύλινδρου να είναι διαχειρίσιμη και εκμεταλλεύσιμη.

Για το χρώμα επιλέχθηκε αυτό το εντυπωσιακό μπλε χρώμα που βλέπεις στις φωτογραφίες, το οποίο συνδυάζεται με το κόκκινου χρώματος εσωτερικό με την έμπνευση να προέρχεται από την “Union Jack”. Οι μοντέρνες πινελιές δεν λείπουν ούτε από την καμπίνα με το Classic Infotainment σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που χρησιμοποιεί μία μικρή και διακριτική οθόνη αφής ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η εν λόγω Jaguar E-Type Series I συμμετείχε στους εορτασμούς του Platinum Jubilee λαμβάνοντας μέρος στην παρέλαση που έγινε προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισσάβετ.

Prev Post Το νέο Apple CarPlay είναι πιο ολοκληρωμένο!
Next Post Mista 125/150. Για οδήγηση
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook