Η Honda φέρνει τις “σφήνες” ξανά στη μόδα!

Η Honda φέρνει τις “σφήνες” ξανά στη μόδα!

Υπήρχε ένα χρονικό διάστημα στην ιστορία που τα “wedge” αυτοκίνητα ήταν της μόδας. Ξεκίνησε από τα super cars και τα sports cars της δεκαετίας του ’70 και του ’80 και άφησε εποχή ως τάση στον σχεδιασμό αλλά όπως όλες οι τάσεις κάποια στιγμή ξεπεράστηκε. Ο κόσμος και το design προχώρησαν και αν υπάρχουν κάποια μοντέρνα παραδείγματα, αυτά είναι λίγα και πιο… διακριτικά στο σφηνοειδές σχήμα τους. Η Honda όμως ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas στις αρχές του νέου έτους και η μοναδική εικόνα του που έχουμε στη διάθεση μας δείχνει ότι αυτό θα αποτελεί έναν “wedge” εορτασμό.

Η ιαπωνική εταιρία έχει δεσμευτεί για το λανσάρισμα 30 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων παγκοσμίως μέχρι το 2030 και για την επίτευξη του στόχου της όσον αφορά στις πωλήσεις οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων που ορίζεται στα 2 εκατομμύρια και το ανώνυμο προς το παρόν πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στο CES είναι μέρος αυτού του οδικού χάρτη. Μπορεί να μην έχουμε απολύτως καμία πληροφορία σχετικά με το concept πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα εκ των μελών μίας “παγκόσμιας σειράς μοντέλων” χωρίς να διευκρινίζεται κάτι περισσότερο. Το θέμα είναι ότι η εικόνα παρουσιάζει μία σημαντική αλλαγή πλεύσης στον σχεδιασμό της Honda με επίπεδες επιφάνειες, απλά σχήματα, μία έντονα γεωμετρική… διάθεση και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο.

Τον τελευταίο καιρό η Honda δεν πειραματιζόταν τόσο με το design των μοντέλων της όσο με την χρήση βιώσιμων υλικών και περιβαλλοντικά φιλικών μεθόδων και διαδικασιών παραγωγής, με το Sustaina-C concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Japan Mobility Show να παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα. Το ανώνυμο concept του Consumer Electronics Show είναι λοιπόν ένα είδος έκπληξης αλλά δεν θα είναι το μοναδικό έκθεμα της Honda στο Las Vegas καθώς ταυτόχρονα, η εταιρία θα επιδείξει “αρκετές βασικές τεχνολογίες” που παρουσιάζουν την σημαντική μεταμόρφωση της Honda καθώς κινείται προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η ιαπωνική μάρκα έχει δημιουργήσει μερικά ιδιαιτέρως εντυπωσιακά πρωτότυπα στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο το νέο Prelude βεβαίως, οπότε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μας με την φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα. Σε έναν μήνα θα ξέρουμε περισσότερα καθώς η συνέντευξη τύπου της στο CES είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιανουαρίου.

Prev Post Citroen – Αναβαθμίζει συνολικά την γκάμα της
Next Post Η χρήση δέρματος στα αυτοκίνητα είναι προς όφελος του περιβάλλοντος!!!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook