Η “Θεά” της Cadillac επιστρέφει μετά από 60+ χρόνια

Η “Θεά” της Cadillac επιστρέφει μετά από 60+ χρόνια

Υπήρχε μία εποχή που τα αγαλματίδια ή τα στολίδια στο καπό των αυτοκινήτων ήταν σύμβολα πολυτέλειας και κύρους και αποτελούσαν προνόμιο ελάχιστων πολύ ειδικών κατασκευών. Η Rolls-Royce για παράδειγμα είχε και έχει το “Spirit of Ecstasy” ενώ η Cadillac είχε για μερικές δεκαετίες την “Goddess”. Από το 1930 έως το 1956 και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 1959, το αγαλματίδιο της αμερικανικής εταιρίας κοσμούσε το καπό διάφορων μοντέλων αλλά από τότε είχε χαθεί για να επιστρέψει τώρα στην Cadillac Celestiq.

H “Θεά” της Cadillac δεν πρόκειται να επιστρέψει όμως στην πλήρη μορφή της. Τα αγαλματίδια θεωρούνται passé οπότε η εταιρία βρήκε διαφορετικούς τρόπους να ενσωματώσει την ιστορία της στην Celestiq: Οι ιδιοκτήτες θα βρούνε την “Goddess” σε μία μικρή αλουμινένια πλάκα στο εμπρός φτερό του μοντέλου να δηλώνει την χειροποίητη φύση της δημιουργίας ενώ θα την ξανασυναντήσουν όταν χρειαστεί να φορτίσουν το αυτοκίνητο καθώς υπάρχει ένα φωτιζόμενο έμβλημα στην θύρα φόρτισης. Τέλος, η “Θεά” υπάρχει και στην καμπίνα και πιο συγκεκριμένα στο πάνω μέρος του αλουμινένιου περιστροφικού χειριστηρίου για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, με την Cadillac να τονίζει πως το χειριστήριο περιστρέφεται ανεξάρτητα από την “Θεά” εξασφαλίζοντας το γεγονός ότι το σήμα έχει πάντοτε τον σωστό προσανατολισμό. Σε αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά.

Παράλληλα, η Cadillac τονίζει πως η “Θεά” αποτελεί αποκλειστικότητα της Celestiq καθώς η εταιρία θέλει για την ηλεκτρική ναυαρχίδα της να ενσωματώνει την πλούσια κληρονομιά της με έναν επουσιώδη τρόπο και η “Goddess” αναπαριστά το αποκορύφωμα της αριστοτεχνίας για την μάρκα. Να σημειώσουμε δε, ότι το έμβλημα που βρίσκουμε στην Celestiq δεν είναι το ίδιο με αυτό των περασμένων ετών αλλά είναι δημιουργία του γλύπτη Richard Wiquist που σίγουρα άντλησε στοιχεία από το αυθεντικό παράδειγμα για να φέρει στη ζωή ένα έμβλημα που θα αντέξει στο τεστ του χρόνου.

Prev Post Οι ευλύγιστες επιφάνειες της Magna βελτιώνουν την αεροδυναμική
Next Post Η Citroen λανσάρει άλλα 1.000 My Ami Buggy!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook