Η Ford στους αγώνες αντοχής με τη νέα Mustang GT3.

Η Ford στους αγώνες αντοχής με τη νέα Mustang GT3.

Όλο και περισσότερες εταιρίες αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε αγώνες αντοχής σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό μόνο θετικό είναι τόσο για τους θεατές όσο και για τις ίδιες τις εταιρίες που αυξάνουν την προβολή τους. Μετά την Toyota λοιπόν, που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το… αινιγματικό GR GT3 Concept έρχεται η Ford για να ανακοινώσει πως θα τρέξει στο IMSA SportsCar Championship με τη νέα Mustang GT3. Η συμμετοχή της αμερικανικής μάρκας στο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής της άλλης όχθης του Ατλαντικού θα γίνει σε συνεργασία με την Multimatic και το ντεμπούτο του νέου αγωνιστικού θα λάβει χώρα στις 24 ώρες της Daytona το 2024 όμως για αυτούς που δεν είναι λάτρεις του εν λόγω αθλήματος, η ανακοίνωση της Ford έχει ενδιαφέρον και για έναν ακόμα λόγο.

Το γεγονός ότι η Ford θα φέρει τη νέα αγωνιστική Mustang το 2024 δείχνει πως αυτή μάλλον θα βασίζεται στη νέα γενιά του εμβληματικού sports car! Ήδη κυκλοφορούν καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της νέας Mustang καθώς η εταιρία προετοιμάζεται για να παρουσιάσει την τελευταία εκδοχή του muscle car της που ίσως να είναι και η τελευταία βενζινοκίνητη εκδοχή του. Οι φήμες λένε πως η νέα γενιά της Ford Mustang θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή εντός του 2023 πριν λανσαριστεί στην αγορά το ίδιο έτος αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο αγωνιστικό, η Ford αναφέρει πως αυτό θα κινείται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V8 με χωρητικότητα 5.0 λίτρων ο οποίος θα εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται από την M-Sport στην Αγγλία και θα συνδυάζεται με έναν σειριακό transaxle κιβώτιο στον πίσω άξονα. Η ανάρτηση θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια και στα τέσσερα άκρα και το αμάξωμα θα διαθέτει ανθρακονημάτινα πάνελ με το απαραίτητο αεροδυναμικό πακέτο φυσικά.

Prev Post Nissan. Αναπτύσσει με ενθουσιασμό τη τεχνητή νοημοσύνη
Next Post Νέο Opel Grandland. Με σύστημα night vision
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook