Η Ford επιβεβαιώνει τη νέα Mustang!

Ένα πλάνο επενδύσεων ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Ford για τις επιχειρήσεις της στις Η.Π.Α. και μέρος αυτού του πλάνου αποτελεί το λανσάρισμα της 7ης γενιάς της Mustang. Για πρώτη φορά η Ford κάνει επίσημα λόγο για τη νέα γενιά του εμβληματικού sports car της και ενώ δεν συνοδεύει την ανακοίνωση με κάποιο σκίτσο ή πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, έχει αφήσει ένα “easter egg” που θα χαροποιήσει τους φίλους του μηχανοκίνητου κιβωτίου.

Με τους άμεσους ανταγωνιστές της (βλ. Nissan Z και Toyota Supra) να προσφέρονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, η Ford Mustang θα κάνει το ίδιο υποχωρώντας στις πιέσεις του αγοραστικού κοινού στη συγκεκριμένη κατηγορία. Προς το παρόν δεν έχουμε επιβεβαίωση από την αμερικανική εταιρία για τις φήμες που έλεγαν ότι η νέα Mustang θα είναι διαθέσιμη με εξηλεκτρισμένες εκδοχές του ατμοσφαιρικού V8 και του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου των 2.3 λίτρων, οπότε δεν γνωρίζουμε σε ποιες εκδόσεις θα προσφέρεται το χειροκίνητο κιβώτιο αλλά η “κρυμμένη”, σε κοινή θέα βεβαίως, εικόνα ενός 6-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου τουλάχιστον επιβεβαιώνει την ύπαρξη του και στην 7η γενιά της Mustang. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα καθώς φημολογείται πως η νέα Mustang θα κάνει το ντεμπούτο της τον Απρίλιο του 2023.

Το επενδυτικό σχέδιο της Ford δεν περιλαμβάνει βεβαίως μονάχα την Mustang. Μέρος του αποτελεί και το νέο Ranger (η αμερικανική εκδοχή του, με διαφορετικά κινητήρια σύνολα από την παγκόσμια) και ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό για το οποίο η Ford δεν αποκαλύπτει τίποτα. Παράλληλα, αυξάνεται η παραγωγή του F-150 Lightning κατά 150.000 αυτοκίνητα για να καλυφθεί η ζήτηση ενώ οι εγκαταστάσεις στο Kansas City θα αναλάβουν την παραγωγή του Transit και του ηλεκτρικού E-Transit.

Prev Post Hyundai Motorsport. Έκαναν το 1-2 τα πληρώματα TCR σε έναν δύσκολο αγώνα 24 ωρών
Next Post Jeep Wrangler 4xe. Mε νέα γκάμα
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook