Η F1 ανακοίνωσε 24 αγώνες για το 2023!

Η F1 ανακοίνωσε 24 αγώνες για το 2023!

Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το 2023 FIA Formula 1 World Championship και όπως όλα δείχνουν, θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του θεσμού. Το πρωτάθλημα ξεκινά στο Bahrain στις 5 Μαρτίου και καταλήγει με τον αγώνα στο Abu Dhabi στις 26 Νοεμβρίου ενώ επιστρέφουν η Κίνα και το Qatar και προστίθεται το Las Vegas ως ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν, με τον αριθμό να φτάνει τους 24!

Το παραδοσιακό καλοκαιρινό διάλειμμα παραμένει τον Αύγουστο αλλά έχουν γίνει αλλαγές που φέρνουν το Βέλγιο στο τέλος του Ιουλίου, αμέσως μετά την Ουγγαρία ενώ η Ολλανδία και η Ιταλία έρχονται αμέσως μετά την διακοπή. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος εμφανίζονται 6 περιπτώσεις όπου υπάρχουν αγώνες σε συνεχόμενα σαββατοκύριακα ενώ σε 2 περιπτώσεις γίνονται αγώνες σε τρία διαδοχικές εβδομάδες ώστε να χωρέσουν 24 αγώνες σε 269 ημέρες! Αναλυτικά, το πρόγραμμα για το 2023 έχει ως εξής:

Είμαστε ενθουσιασμένοι με το δυνατό momentum που διατηρεί η Formula 1 και είναι εξαιρετικά νέα το ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε στους παθιασμένους οπαδούς μας μία μίξη συναρπαστικών νέων τοποθεσιών όπως το Las Vegas με αγαπημένες πίστες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Η παρουσία 24 αγώνων στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αποδεικνύει την ανάπτυξη και την ελκυστικότητα του σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Prev Post Eπαρκές στον τάρανδο το Renault Megane E-Tech
Next Post Η Skoda οραματίζεται το ηλεκτρικό αγωνιστικό του μέλλοντος.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook