Επίσημο: Η Audi στην Formula 1 από το 2026!

Επίσημο: Η Audi στην Formula 1 από το 2026!

Είναι επίσημο πλέον. Μετά από μήνες, για να μην πούμε χρόνια, διαβουλεύσεων και φημών η Audi επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2026! Η γερμανική εταιρία που αναμφίβολα συμμετείχε στις συνομιλίες που έκανε η FIA με “υπάρχοντες και επίδοξους κατασκευαστές” όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν από λίγο καιρό, δήλωσε ότι η είσοδος της στον λαμπερό κόσμο της Formula 1 θα γίνει ως κατασκευαστής με τον δικό της κινητήρα επισημαίνοντας ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένας κινητήρας F1 θα κατασκευάζεται στη Γερμανία τα τελευταία 10+ χρόνια, όπως τονίζει ότι αυτός θα καταναλώνει βιώσιμα καύσιμα σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA – ένα προαπαιτούμενο για την είσοδο της Audi στην F1.

Ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στην απόφαση της Audi ήταν φυσικά οι αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν στα κινητήρια σύνολα των μονοθεσίων, κανονισμοί οι οποίοι στοχεύουν στην βιωσιμότητα του σπορ αλλά ακόμα και η γερμανική εταιρία αναγνωρίζει πως η Formula 1 είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα με τεράστια δημοτικότητα σε βασικές αγορές, ένα αρκετά νεανικό κοινό και πολύ μεγάλη απήχηση στα social media που αυξάνεται διαρκώς και είναι λογικό να αυξάνεται όσο η ανταγωνιστικότητα.

Ο κινητήρας θα κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο “Competence Center Motorsport” της Audi Sport στο Neuburg an der Donau της Γερμανίας από τους ήδη υπάρχοντες motorsport υπαλλήλους της εταιρίας, με την Audi να αναφέρει ότι οι πρώτες δοκιμές σε πάγκο έχουν ήδη ξεκινήσει όχι μόνο για τον υπερτροφοδοτούμενο V6 αλλά και για τον ηλεκτροκινητήρα και για τις μπαταρίες. Φυσικά είναι προγραμματισμένες επιπλέον απαραίτητες προσθήκες στο προσωπικό, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές που θα χρειαστούν για την υποστήριξη του project ενώ έχει δημιουργηθεί ήδη μία θυγατρική της Audi Sport που θα το αναλάβει. Έχουν απελευθερωθεί πόροι από την διακοπή του LMDh προγράμματος αλλά η ενίσχυση σε όλους τους τομείς είναι άκρως απαραίτητη αν ο στόχος της εισόδου της Audi στην Formula 1 είναι κάτι παραπάνω από ένα “παράσημο συμμετοχής”. Γι’ αυτό και ολοκληρώνεται και η αναδιοργάνωση της Audi Sport με τον Julius Seebach να αναλαμβάνει καθήκοντα στην Audi AG και τον Adam Baker να τίθεται επικεφαλής της νεοσύστατης θυγατρικής και κατά συνέπεια, ολόκληρου του F1 project της γερμανικής μάρκας.

Prev Post Gunther Werks Project Tornado. Σίφουνας!
Next Post Φωτογραφίες ενός «Ξεχασμένου» Opel Blitz Van
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook