Ford Tourneo Custom – Προσφέρει λύσεις σε όλα τα επίπεδα

Ford Tourneo Custom – Προσφέρει λύσεις σε όλα τα επίπεδα

Το νέο Tourneo Custom της Ford Pro ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων, συνδυάζοντας μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση με ικανά, εκλεπτυσμένα συστήματα κίνησης, στα οποία περιλαμβάνεται μια νέα plug-in υβριδική επιλογή, ενώ διατίθεται και σύστημα τετρακίνησης. Το Tourneo Custom έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα να βελτιώνει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός οχήματος πολλαπλών δραστηριοτήτων τόσο για προσωπική χρήση όσο και για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας χώρο για τη μεταφορά έως και εννέα ατόμων. Το νέο μοντέλο εισάγει μια σειρά από premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά ευέλικτων πίσω καθισμάτων που εδράζονται σε ράγες, των ηλεκτρικών hand-free πλευρικών θυρών, του ηχοσυστήματος B&O, της πανοραμικής γυάλινης οροφής και ενός καινοτόμου τιμονιού με στεφάνη που μπορεί να ανακληθεί για τη δημιουργία ενός τραπεζιού ή μιας βολικής επιφάνειας εργασίας. Τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται περαιτέρω από τον ραφιναρισμένο χαρακτήρα και τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που απορρέουν από τον σχεδιασμό επόμενης γενιάς του οχήματος. Η βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική του πλαισίου με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση προσφέρει ένα νέο επίπεδο οδηγικής άνεσης και ευστάθειας που υποστηρίζεται από τη νέα επιλογή του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το οποίο εξασφαλίζει ομαλές αλλαγές σχέσεων.

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης γκάμας Tourneo Custom όλων των εποχών, το νέο μοντέλο διατίθεται ως πετρελαιοκίνητο με την τελευταία γενιά των κινητήρων EcoBlue της Ford που αποδίδουν ισχύ 136 PS, 150 PS και 170 PS,  ως plug-in υβριδικό για πρώτη φορά ή ακόμα και ως αμιγώς ηλεκτρικό στην έκδοση E-Tourneo Custom, με κινητήρα160 kW και μπαταρία 64 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 325 km. Τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα βρίσκονται ήδη στην παραγωγή και οι πελάτες μπορούν τώρα να παραγγείλουν το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom PHEV για παράδοση από την άνοιξη του 2024. Το E-Tourneo Custom θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2024. Το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom έχει εξελιχθεί για να προσφέρει στους πελάτες αισθητά βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και ευκολίας, με μία κομψή σχεδίαση εσωτερικού που χαρακτηρίζεται από ανώτερα επίπεδα ποιότητας κατασκευής και υλικών και πλούσιο εξοπλισμό με premium χαρακτηριστικά.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα του νέου Tourneo Custom εξασφαλίζει γενναιόδωρους χώρους στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από την επιλογή του συστήματος κίνησης. Τα μοντέλα με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο προσφέρουν το καθένα τρεις σειρές καθισμάτων που φιλοξενούν έως και 9 επιβάτες, προσφέροντας συγχρόνως βελτιωμένη πρακτικότητα σε όλη τη γκάμα. Οι βελτιστοποιημένες προδιαγραφές στο εσωτερικό έχουν ως αφετηρία ένα ευέλικτο, νέο σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγες στη δεύτερη και τρίτη σειρά για μέγιστη προσαρμοστικότητα και κορυφαίους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Το σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα επιτρέπει στους πελάτες να σύρουν τα καθίσματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά μήκος των οδοντωτών ραγών που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του πίσω μέρους της καμπίνας ή ακόμα και να αφαιρούν τελείως τα καθίσματα εάν χρειαστεί. Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ εκείνα της τρίτης σειράς είναι χωρισμένα σε μια διάταξη 2+1.

Ο εξοπλισμός της πολυτελούς καμπίνας του νέου Tourneo Custom περιλαμβάνει περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά για να μπορούν οι πελάτες να εξατομικεύουν το όχημά τους αλλά και να αναβαθμίσουν την εμπειρία ταξιδιού. Μεταξύ αυτών είναι μία μεγάλη, γυάλινη πανοραμική οροφή που επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας και φωτεινότητας για τους επιβάτες. Η οροφή διαθέτει ειδική επεξεργασία υπέρυθρης ακτινοβολίας για να διατηρείται η καμπίνα δροσερή σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Οι ηλεκτρικές συρόμενες πλαϊνές πόρτες έχουν επίσης hands-free λειτουργία και μπορούν να ανοίξουν εύκολα με το πέρασμα του ποδιού κάτω από το όχημα, κοντά από τον εμπρός τροχό, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση στο εσωτερικό πιο εύκολη στην περίπτωση μεταφοράς βαριών αντικειμένων ή αποσκευών. Για μέγιστη άνεση εκ κινήσει, η καμπίνα του νέου Tourneo Custom προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά όπως:

  • Ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας αέρα τριών ζωνών
  • Ηχοσύστημα B&O με 14 ηχεία και subwoofer τοποθετημένο στο πίσω μέρος
  • Εκλεπτυσμένο εσωτερικό φωτισμό
  • Επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για κινητές συσκευές
  • Θερμαινόμενα εξωτερικά καθίσματα στη δεύτερη σειρά.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα επέτρεψε επίσης τη διατήρηση του συνολικού ύψους του αυτοκινήτου κάτω από δύο μέτρα σε πολλές εκδόσεις, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε γκαράζ και πολυώροφα παρκινγκ αυτοκινήτων που είναι συχνά μη προσβάσιμα για οχήματα της κατηγορίας του Tourneo Custom. Την ίδια στιγμή, το χαρακτηριστικό αυτό συμβάλλει στη βελτιστοποιημένη αποδοτικότητα και την πιο αθόρυβη λειτουργία μέσω της αναβαθμισμένης αεροδυναμικής. Τόσο οι οδηγοί όσο και οι επιβάτες επωφελούνται από τις βελτιώσεις σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών, τις οποίες προσφέρει το επανασχεδιασμένο πλαίσιο που διαθέτει μία εντελώς νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Αυτή είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα και προσφέρει βελτιωμένη οδηγική άνεση, χειρισμό και ποιότητα κύλισης. Πολλοί πελάτες χρησιμοποιούν το Tourneo Custom ως ένα κινητό σαλόνι ή γραφείο. Για να υποστηρίξει τέτοιες χρήσεις, το Tourneo Custom προσφέρει το ίδιο καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι που η Ford Pro αποκάλυψε πρώτα στο E‑Transit Custom. Αυτό το χρήσιμο και μοναδικό στην κατηγορία χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργονομική βάση συσκευών για laptop και tablet, ή να αναδιπλώνεται και να μεταμορφώνεται σε ένα επίπεδο βολικό τραπέζι. το Το squircle σχήμα του τιμονιού και ο τοποθετημένος στην κολόνα του επιλογέας σχέσεων για οχήματα με αυτόματο κιβώτιο απελευθερώνουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και τα γόνατα και διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο.

Το νέο μοντέλο εισάγει για πρώτη φορά την τεχνολογία Exit Warning της Ford στην οικογένεια επιβατικών οχημάτων Tourneo. Η χρήσιμη αυτή τεχνολογία προειδοποιεί τους επιβάτες για τα αυτοκίνητα ή τους ποδηλάτες που πλησιάζουν όταν ανοίγουν μια πόρτα με στόχο να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων και μπορεί επίσης να ειδοποιήσει τους γονείς εάν τα παιδιά στο πίσω μέρος της καμπίνας ανοίγουν τη συρόμενη πλαϊνή πόρτα και μπορεί να βγουν στο δρόμο.

 

 

 

Prev Post Ετοιμάζει η Toyota καυτή έκδοση του Prius;
Next Post Νέα BMW X2 – Πιο… X2 από ποτέ, τώρα και αμιγώς ηλεκτρική!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook