37.2 C
Athens
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

«Πετρα που κυλαει, χορτο δεν κολλαει»…

… και φυσικά αυτό το ξέρουμε και κυρίως το τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τόσο στο ραδιοφωνικό όσο και στο διαδικτυακό ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ. Μετά από τρία χρόνια λοιπόν παρουσίας του enkinisi.gr στον μαγικό αλλά και μυστήριο χώρο του διαδικτύου, ήρθε η στιγμή για αλλαγές. Εμφανισιακές, αισθητικές, περιεχομένου, συνεργατών. Όταν ξεκινούσαμε τη προσπάθεια πρίν από τρία χρόνια, βρισκόμασταν ίσως στη πλέον δύσκολη στροφή της επαγγελματικής μας ζωής, χωρίς στέγη, χωρίς αντικείμενο και κυρίως με «φίλους» και γνωστούς να χαίρονται για τη κατάσταση αυτή, για να μην γράψουμε κάτι χειρότερο. Ωστόσο ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με το τι έκαναν – κάνουν οι άλλοι, αλλά με το πώς πορευόμαστε εμείς. Και το ηλεκτρονικό ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ πορεύτηκε δυνατά, μέσα από πολύ δουλειά και προσπάθεια. Με τον Τριαντάφυλλο να μοιραζόμαστε σκέψεις και αγωνίες και βεβαίως με τον Γιώργο τον Σπυριδάκη να είναι εκεί, να δημιουργεί σε πείσμα πολλών και όχι μόνο των καιρών. Το ευχαριστώ είναι το ελάχιστο που μπορώ να του πω.

Φυσικά ένα ευχαριστώ και μάλιστα πολύ μεγάλο οφείλω και στον Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος έγραφε πάντα με πάθος, καθώς η γνώση του για το αντικείμενο είναι δεδομένη. Μπορεί οι δρόμοι μας να χώρισαν προσωρινά, για εξωγενείς λόγους, αλλά είμαι σίγουρος πως σε κάποια διασταύρωση πάλι θα βρεθούμε και θα συμπορευτούμε. Και βέβαια δεν θα μπορούσα να μην καλωσορίσω τον Αλέξανδρο Αϊβάζογλου, ο οποίος θα δώσει τη φρέσκια πνοή και τον ανανεωμένο αέρα που φέρει μαζί του ένας νέος άνθρωπος με γνώση και κυρίως με τρέλα για αυτό που κάνει. Ελπίζω πως το καινούριο enkinisi.gr θα δώσει σε όλους εσάς, τους θαυμαστές της αυτοκίνησης, αυτό που ζητάτε. Ενημέρωση και πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό αυτό χώρο. Και φυσικά μαζί με το ραδιοφωνικό ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, τη μοναδική καθημερινή εκπομπή αυτοκινήτου σε όλη την Ελλάδα, η οποία μεταδίδεται μέσα από τον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, θα αποτελούν το δικό σας δίαυλο ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλα όσα συμβαίνουν στη παγκόσμια αλλά και εγχώρια αυτοκίνηση. Και βεβαίως επειδή η ψυχή του κάθε μέσου είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις γραμμές, τις λέξεις και τις φωτογραφίες, ελάτε να ξανασυστηθούμε και να ταράξουμε τα νερά για να μην λιμνάζουν.

Καλή σας ανάγνωση λοιπόν.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ

Μετά από την 35χρονη πορεία του στο χώρο της ειδικής δημοσιογραφίας του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας, σε περιοδικά, τηλεόραση, εφημερίδα και ραδιόφωνο, ήρθε η στιγμή να κάνει καινούρια πράγματα, προκειμένου να συνεχίσει ανανεωμένος για τα επόμενα 35 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

ΝΙΚΟΣ ΒΙΤΣΙΛΑΚΗΣ

Είναι ο αρχαιότερος εν ενεργεία δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας. Ξεκίνησε από το περιοδικό Motosport to 1979 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα περιοδικά ειδικού τύπου στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, γράφει και φωτογραφίζει ταξιδιωτικά άρθρα, ασχολούμενος παράλληλα και με τη δημοσιογραφία αυτοκινήτου τα τελευταία 15 χρόνια, στην εκπομπή Traction και στο περιοδικό Car & Driver.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ (EJ SPIRIT)

Ακόμη ένας «τρελός» στην ομάδα του ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ. Ένας από εμάς, που δε, παραιτείται εύκολα. Του αρέσουν τα όμορφα κορίτσια, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη και πολλά άλλα… Για το περί τίνος ακριβώς πρόκειται δεν περιγράφεται με λόγια. Θα το αντιλαμβάνεστε σιγά σιγά μέσα από τα θέματά του!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ

Έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ως αιρετικός και αποφάσισε να αγκαλιάσει τον τίτλο. Είναι διπλά αυστηρός με αυτά που αγαπά και δεν είναι καλός στο να βρίσκει δικαιολογίες για ατασθαλίες ή παραλείψεις. Πάντως είναι, ή τουλάχιστον προσπαθεί να είναι δίκαιος. Πάνω απ’ όλα όμως, δεν δίνει σημασία στα σύνορα και θαυμάζει το ωραίο απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε μιλάμε για σχεδιασμό, είτε τεχνικά.

ΝΤΟΓΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΗ

Γεννήθηκε τον ζεστό Ιούνιο των σεισμών μέσα σε ένα VW T2 Bully Samba (το οποίο έχει ακόμα). Και πριν κλείσει τα 16 είχε ήδη γυρίσει μαζί του όλη την Ευρώπη από άκρη σε άκρη. Αυτονόητα, αγαπάει τα αυτοκίνητα σα να είναι μέλη της οικογένειάς της (όμως δεν λέει όχι και στα δίτροχα, και είναι περήφανο μέλος του Βέσπα Κλαμπ από πιτσιρίκα). Και απλά δε μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς αυτά.

Υπήρξε αρχισυντάκτρια των περιοδικών Status και Life&Style, ενώ “σπίτι της” είναι πλέον το www.the6milliondollarstory.com & www.instagram.com/doyakarolini

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ

Καταρχήν ο υπεύθυνος των όσων έχετε διαβάσει στις πιο πάνω γραμμές. Με σαφή προτίμηση στο αυτοκίνητο, δε λέει όχι στη μοτοσυκλέτα, ενώ εσχάτως έχει αρχίσει να ξανασκέφτεται σοβαρά και τη περίπτωση του ποδηλάτου. Του λείπει πολύ το βουνό και ελπίζει πως θα επιστρέψει σύντομα σε αυτό. Δυστυχώς, όχι για μόνιμα.