Είναι αυτό το νέο Volvo XC90;

Είναι αυτό το νέο Volvo XC90;

Οι περισσότερες διαρροές που έχουμε τα τελευταία χρόνια προέρχονται από γραφεία ευρεσιτεχνιών και δαιμόνιους ντετέκτιβ που ψάχνουν τα ψηφιακά… συρτάρια για να βρούνε το επόμενο λαβράκι. Στην προκειμένη περίπτωση, το λαβράκι είναι μεγάλο και αφορά στην Volvo. Πιο συγκεκριμένα, στην επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της που αν βασιστούμε στην αίτηση για κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας που κατατέθηκε στο EUIPO (European Union Intellectual Property Office), θα ονομάζεται EXC90 και θα είναι όπως βλέπεις στις εικόνες.

Το πλάνο της Volvo για το μέλλον είναι αμιγώς ηλεκτρικό και ο τότε επικεφαλής της σουηδικής εταιρίας, Hakan Samuelsson, είχε επιβεβαιώσει πως ο διάδοχος του XC90 θα είναι φυσικά ηλεκτρικός και το όνομα του θα ξεκινά με φωνήεν. Σε εκείνο το σημείο υποθέταμε ότι θα ονομαστεί “Embla” καθώς αυτό ήταν ένα όνομα που είχε κατοχυρώσει η Volvo αλλά εκτός απροόπτου, η προσθήκη ενός “E” μπροστά από το “XC90” είναι αρκετό για την εταιρία και της επιτρέπει να κρατήσει την ονοματολογία που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό είναι το νέο Volvo XC90 αλλά στην πραγματικότητα, η υπόθεση είναι λίγο πιο πολύπλοκη καθώς το μοντέλο στα ψηφιακά σχέδια θα μπορούσε εξίσου εύκολα να είναι ένα εκτεταμένο facelift του υπάρχοντος XC90.

Ο Samuelsson είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μία ανανεωμένη έκδοση του XC90 με το υπάρχον υβριδικό κινητήριο σύνολο θα κυκλοφορούσε παράλληλα με τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του μοντέλου. Όμως το όνομα με το οποίο κατοχυρώνει τα σχέδια η Volvo είναι “EXC90” και στις εικόνες δεν υπάρχουν πουθενά απολήξεις για την εξάτμιση, οπότε αν έπρεπε να ποντάρουμε κάπου, θα λέγαμε ότι αυτό είναι όντως το επόμενο μοντέλο, η νέα γενιά. Ίσως η κυκλοφορία αυτών των εικόνων σημαίνει ότι η επίσημη παρουσίαση δεν απέχει πολύ ακόμα. Ποιος ξέρει…

Prev Post Μία Alfa Romeo Brera διαφορετική από τις άλλες
Next Post BMW και Toyota φέρνουν υδρογονοκίνητα οχήματα!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook