Διέρρευσε το Toyota bZ3

Διέρρευσε το Toyota bZ3

Το bZ4X ήταν το πρώτο βήμα της Toyota στον θαυμαστό κόσμο της ηλεκτροκίνησης αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και το τελευταίο καθώς η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να εντείνει τις προσπάθειες της στον συγκεκριμένο τομέα και να εμπλουτίσει την γκάμα της με περισσότερες προτάσεις. Μία από αυτές, για την Κίνα τουλάχιστον, θα είναι όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που διέρρευσαν από το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορίας, το bZ3 που παίρνει τη μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού sedan με μήκος 4.72 μέτρων, πλάτος 1.82 μέτρων και ύψος 1.47 μέτρων. Το μέγεθος του λοιπόν τοποθετεί το bZ3 ανάμεσα στην Corolla και το Camry, με το μεταξόνιο των 2.87 μέτρων να είναι πρακτικά πανομοιότυπο με αυτό του μεγαλύτερου, Camry.

Στυλιστικά, είναι σαφές από την πρώτη κιόλας ματιά πως το bZ3 δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Toyota Crown που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο ενώ μοιάζει και με το bZ SDN concept που αποκαλύφθηκε από την εταιρία όταν αυτή ανακοίνωσε πριν από αρκετούς μήνες τα μελλοντικά σχέδια της όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Όσον αφορά στα μηχανικά του Toyota bZ3, η κινέζικη κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες αλλά πηγές αναφέρουν πως το αμιγώς ηλεκτρικό sedan θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, αμφότερες με έναν ηλεκτροκινητήρα αλλά με την μία να προσφέρει 185 ίππους και την άλλη 247.

Δεν γνωρίζουμε με τι είδους μπαταρίες θα λανσαριστεί στην αγορά, ωστόσο η λογική λέει πως το bZ3 χρησιμοποιεί την eTNGA αρχιτεκτονική της Toyota με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με τις διαθέσιμες επιλογές. Ακόμα και η ίδια με το bZ4X μπαταρία των 71.4 kWh να χρησιμοποιηθεί, το bZ3 σίγουρα έχει καλύτερη αεροδυναμική οπότε θα παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία από τα 510 χιλιόμετρα του ηλεκτρικού crossover. Το θέμα είναι αν το Toyota bZ3 προορίζεται αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά ή αν τα πλάνα της εταιρίας περιλαμβάνουν και άλλες χώρες.

Prev Post Τί θέλουν οι κάτοχοι 4Χ4 και SUV από το αυτοκίνητό τους;
Next Post Skoda Vision 7S – Προάγγελος της μελλοντικής ναυαρχίδας.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook