ΔΕΗ – Εγκαθιστά 34 νέα σημεία ταχείας φόρτισης

ΔΕΗ – Εγκαθιστά 34 νέα σημεία ταχείας φόρτισης

Η επάρκεια των υποδομών φόρτισης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την περαιτέρω διείσδυση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης στην αγορά – μαζί με το κόστος αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενδεχομένως τους δύο σημαντικότερους παράγοντες και κατά τη γνώμη μου, σίγουρα σημαντικότερο από την εμβέλεια που προσφέρει το εκάστοτε μοντέλο σε λογικά πλαίσια βεβαίως. Η είδηση λοιπόν της επέκτασης του δικτύου ταχυφορτιστών της ΔΕΗ blue αποτελεί σε κάθε περίπτωση ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός.

Η ΔΕΗ blue ανακοίνωσε την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υπερταχυφορτιστών (HPDC) δημόσιας φόρτισης μέσω του μηχανισμού χρηματοδότησης Connecting Europe Facility. Στο πλαίσιο του έργου 21-EL-TC-ESEERT “Electrifying South East Europe Road Transport” ή… Εξηλεκτρίζοντας την Οδική Μετακίνηση της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης” η ΔΕΗ blue προχωρά στην εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά 34 σημείων ταχείας φόρτισης σε σταθμούς φόρτισης 2×150 kW, συνολικής ισχύος έως 300 kW.

Οι νέοι υπερταχυφορτιστές ΔΕΗ blue θα τοποθετηθούν σε 13 περιοχές πανελλαδικά ενισχύοντας την παρουσία, την ποιότητα και την κάλυψη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ blue σε βασικές οδούς της χώρας. Με ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, τα νέα σημεία ταχυφόρτισης ΔΕΗ blue θα είναι εύκολα προσβάσιμα από ΑμεΑ, η εξυπηρέτηση των οποίων θα γίνεται κατά προτεραιότητα. Με την προσθήκη των νέων ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος σε κομβικά σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου η ΔΕΗ blue ενισχύει σημαντικά το πανελλαδικό δημόσιο δίκτυο ταχυφορτιστών της που απαριθμεί περισσότερα από 200 σημεία (DC) εκ των οποίων τα 36 είναι σημεία ταχυφόρτισης υψηλής ισχύος έως 300 kW διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης είναι εθνικό στοίχημα και η ΔΕΗ blue είναι βασικός φορέας ανάπτυξης των υποδομών και των εφαρμογών που οδηγούν στην επίτευξη του. Στην κατεύθυνση αυτή συμβαλλόμαστε με το Connecting Europe Facility και από κοινού επενδύουμε στη γρήγορη εξάπλωση της ταχυφόρτισης, σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ανάπτυξη της πράσινης κινητικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι κοινός στόχος και θα τον πετύχουμε με συνέργειες και συνεργασία.

Δήλωσε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, κος Κυριάκος Κοφινάς.

Prev Post Τα ηλεκτρικά της Honda ξεκινούν από το 0!
Next Post Opel – Με σημαντικές επιτυχίες έκλεισε το 2023
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook