Αλλαγή στην κορυφή της Citroen

Αλλαγή στην κορυφή της Citroen

Έπειτα από δύο μόλις χρόνια στο τιμόνι της Citroen, ο Vincent Cobee αφήνει την γαλλική εταιρία για να “κυνηγήσει προσωπικά projects” έξω από αυτήν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητρική Stellantis στην ανακοίνωση της και την θέση του θα πάρει ήδη από την 1η του Μαρτίου ο Thierry Koskas. Ο Koskas θα έχει διπλά καθήκοντα καθώς δεν έρχεται έξω από την Stellantis για να αναλάβει την ηγεσία της Citroen. Ο 58-χρονος Γάλλος είναι ήδη επικεφαλής πωλήσεων και marketing στον όμιλο Stellantis και θα διατηρήσει αυτή τη θέση εκτελώντας παράλληλα καθήκοντα CEO για την Citroen.

Ο Koskas ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή τη δεκαετία του ‘90 ως δημόσιος υπάλληλος και το 1997 μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα, στο Renault Group. Εκεί, τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις, πολλές εξ αυτών υψηλόβαθμες με αυτήν που ξεχωρίζει λόγω… εποχής να είναι αυτή του επικεφαλής του προγράμματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κατείχε από το 2009 έως το 2013. Ο Koskas μετακόμισε το 2019 στο Groupe PSA, όπου επανασυνδέθηκε με τον Carlos Tavares και παρέμεινε σε αυτό κατά την συγχώνευση του με την Fiat Chrysler Automobiles για την δημιουργία της Stellantis.

Η επιλογή του Thierry Koskas για την θέση του CEO της Citroen βασίζεται μεταξύ άλλων στην πεποίθηση ότι αυτός θα ανταπεξέλθει στις “αυξανόμενες προκλήσεις που σχετίζονται με την προσβασιμότητα της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας για τους πελάτες και την άφιξη νέων παικτών στην αγορά αυτοκινήτου” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Stellantis. Το παρελθόν του Koskas τόσο στις πωλήσεις όσο και στην εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον έχει προετοιμάσει γι’ αυτή την πρόκληση, οπότε θεωρητικά, είναι έτοιμος για τον νέο σταθμό της καριέρας του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Prev Post Peugeot 508 facelift – Νέα εμφάνιση και νέες τεχνολογίες.
Next Post Η Geely λανσάρει άλλη μία υπο-μάρκα!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook