“Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” – Οι τελικές υποψηφιότητες

“Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” – Οι τελικές υποψηφιότητες

Η διαδικασία για την ανάδειξη του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα” μπαίνει στην τελική ευθεία, με τα μέλη του θεσμού να έχουν ψηφίσει την δεκάδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για το 2024. Μόνο που φέτος, η τελική λίστα αποτελείται από 11 μοντέλα!Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι του Ελληνικού Ειδικού Τύπου που αναδεικνύουν με την ψήφο τους κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» επέλεξαν – ο καθένας ξεχωριστά – από την αρχική λίστα των 21 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2023, τα δέκα καλύτερα. Στο τέλος της διαδικασίας, δύο μοντέλα συγκέντρωσαν τους ίδιους ψήφους στην 10η θέση, με αποτέλεσμα οι φιναλίστ να είναι τελικά έντεκα.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024: Τα 11 υποψήφια μοντέλα*

 1. Citroen C4 X
 2. Dacia Spring
 3. Honda Civic e:HEV
 4. Hyundai Kona
 5. Jeep Avenger
 6. Kia Niro
 7. MG4
 8. MG ZS
 9. Nissan X-Trail
 10. Peugeot 408
 11. Renault Austral

Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 11 μοντέλα, τα δύο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, τα πέντε έχουν στη γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα διατίθενται (και) ως υβριδικά. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας μέσα στη χρονιά. H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Η τελική φάση της ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 περιλαμβάνει την συγκριτική οδήγηση των 11 μοντέλων από τα 27 μέλη του θεσμού, ενώ η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Prev Post Τελικά πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες;
Next Post BMW – Προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση L3 στη Γερμανία!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook